Connect with us

BiH

Čapljina: Kineza koji radi na gradnji autoputa preventivno izolovali n…

Avatar

Published

on

Čapljina: Kineza koji radi na gradnji autoputa preventivno izolovali n...

U Dretelju, na području općine Čapljina kineski državljanin je proteklog vikenda izoliran zbog sumnje da je bio u kontaktu s osobama oboljelim od koronavirusa.

U Dretelju, na području općine Čapljina kineski državljanin je proteklog vikenda izoliran zbog sumnje da je bio u kontaktu s osobama oboljelim od koronavirusa.

Voditelj Službe za epidemiologiju pri Zavodu za javno zdravstvo HNK Erdin Alajbegović za Klix.ba kaže kako se radi o kineskom državljaninu koji je došao na rad u Bosnu i Hercegovinu.

Naglašava da je kineskog državljanina prilikom popunjavanja atestnog upita, federalni sanitarni inspektor odlučio staviti u izolaciju zbog preventive.

“On radi na izgradnji autoputa, a izolovan je u skladu sa preporukama koje su date da sve osobe koje dođu iz Kine i za koje stoji osnovana ili neka druga vrsta sumnje da su oboljele od korona virusa, da se stave u jednu vrstu izolacije, odnosno pod zdravstveni nadzor“, kazao je Alajbegović za Klix.ba.

Čovjek je, kako tvrdi, trenutno zdrav i ne pokazuje nikakve simptome bolesti.

“Pod nadzor je stavljen zato što je boravio u Kini pa postoji mogućnost da je bio u kontaktu i zbog toga ćemo pratiti njegovo zdravstveno stanje“, pojasnio je za Klix.ba.

U izolaciji će kako naglašava biti 14 dana, gdje će imati kontinuiran zdravstveni nadzor.

“Ako se otklone sve sumnje da se ne radi o koronavirusu, bit će pušten na rad“, pojasnio je Alajbegović.

Klix.ba

Objava Čapljina: Kineza koji radi na gradnji autoputa preventivno izolovali na 14 dana pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement