Connect with us

BiH

Carevo polje, tako blizu a tako daleko

Avatar

Published

onAnalizom utroška sredstava za infrastrukturne projekte, cesta, rasvjeta, kanalizacija, sportski tereni i sl. u zadnjih 10 godina , sustavno su zaobilazena hrvatska naselja. Tako i Carevo polje.  Tako blizu a tako daleko, samo naivni misle da je to slučajno, to je ciljano i planski ignoriranje prava na normalan zivot od strane načelnika.  O tome govori i tekst od nasega čitatelja.

Kad nekome spomenete javne površine, općinski budžet ili raspodjelu javnog novca – većini prvo na pamet padaju putovi ! Iako se budžetski novac troši i na puno više stavki – putovi, ceste i trotoari često su ogledalo neke zajednice.
Od centra našeg grada krenite i već ćete negdje na Barama osjetiti kakvo ogledalo u putovima imamo. Ako ste došli do Osnovne škole na Volijaku, već ste morali nekoliko puta zaobilaziti šahtove, rupe… Ali ima i gore. Carevo polje.
Carevo Polje, iako je i dalje jedna od življih mjesnih zajednica Općine Jajce , od prijeratnih skoro 2000 stanovnika danas ne broji ni pola od tog broja. Odraslih, a s njima i djece sve je manje. Stanovništvo je naveliko počelo iseljavati još prije nekoliko godina. Velik dio njih i danas kad dođe sjeti se razloga koji su ih vjerojatno „potjerali“ iz rodnog kraja.
Caropoljani su strpljivo čekali od završetka rata da na red dođe i uređenje njihovih putova, kanalizacije i vode. Čekali su da se dovrše sela i mjesne zajednice koje nisu ni bliže gradu, ni naseljenije. Bageri konačno parkirani, nebitno da li je izvođač Nasup, BH 4 ili koja je već firma radila. Jer, kako su uradili najbolje se vidi danas. Nakon samo nekoliko dana kiše, put izgeda katastrofalno. Kamenje po cesti, rupe dubine i do pola metra ostavljaju bez teksta. Sramota! Nečelnik, koji je jedini odgovoran za ugovaranje izvođenja nadzor radova, na sva postavljena pitanja, kako mještana koji odlaze do njegovog ureda tako i vijećnika s Carevog polja nema odgovora. Obići teren, popraviti štetu je najmanje što se može uraditi. Jer nisu ni kiše ni poplave krive za ovakvo stanje, već isključivo i samo loše izvođenje, takvo da kad se nešto asfaltira, za nekoliko mjeseci ponovo režete, pa zatrpate (pokojim tačkama betona!!) . Zbog ovakvog rada načelniku, kako možemo čitati iz medija ne prolaze ni izvješća ni proračuni.
Naplatiti radove, a iza sebe ostavilti stanje koje je gore nego što je bilo prije radova stvarno je sramotno i bezobrazno čak i u Bosni! Caropoljani, sretna vam vožnja slaloma imeđu rupa. Do nekog boljeg vremena, boljih izvođača i boljih načelnika!Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement