Connect with us

BiH

Čavka: Opozicija u RS-u se stidi što i Bošnjaci žele promjene

Avatar

Published

onZastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Admir Čavka, nakon što je pet zastupnika “Domovine” glasalo ‘suzdržano’ o pitanju prodaje 65 posto udjela Ljubije kompaniji Israeli Investment Group i time oborilo ovu odluku, poručio je u saopćenju za javnost da se “opozicija u RS-u očigledno stidi što i Bošnjaci žele promjene”.
Čavka ocjenjuje da je Savezu za promjene nezgodno i otežavajuća okolnost što je on u proteklih šest mjeseci, od kada je preuzeo mandat zastupnika, jedan od, kako je naveo, najglasnijih opozicionara, što donosi konkretne informacije i što je njegova kritika argumentovana.
– Izgleda da je svima u Republici Srpskoj draže da Bošnjaci demonstrativno napuštaju sjednice, nego kada smo zaista faktor i kada ukazujemo na stvari o kojima svi šute. Nemojte misliti da smo zaboravili da je Arcelor Mittal zabranio izgradnju obilježja u logoru Omarska, kao što smo znali i zašto ne treba podržati Israeli Investement Group. Nas ne možete kupiti i ovo nismo radili po nečijem nalogu ili zato što je to neko poručio iz Sarajeva, već zato što ovim postavljamo temelje za novo djelovanje predstavnika Bošnjaka u NSRS. Ovo je naš odgovor, a nemojte misliti da ćemo na ovome stati – kaže Čavka.
Poručuje da uzdignute glave stoje i zaklinju se da će svi izaći na izbore 2018. godine, “te da se neće moći formirati većina za promjenu – bez naših ruku i da ćete nam doći na noge kada budete nas trebali”.
– A ja sam tu, želim promjene, predstavljam ne samo povratnike, već i zdrave i poštene Banjalučane, moje komšije, moje sugrađane i one koji žele da konačno pobijedimo kriminal, korupciju i nepravdu – zaključio je Čavka.
 
 
 
(oslobodjenje.ba)
Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement