7 C
Jajce
Nedjelja, 25 veljače, 2024
BiH

Cavusoglu u Sarajevu: Sastanci sa Turković, Tegeltijom i članovima Predsjedništva BiH

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu boravi u zvaničnoj posjeti Sarajevu u okviru koje se sastao i sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranom Tegeltijom.

Prethodno se šef turske diplomacije sastao sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministricom vanjskih poslova Biserom Turković.

Foto: Fatih Aktaş – Anadolu Agency

On je nakon tog sastanka poručio kako Turska nastavlja snažnu podršku Bosni i Hercegovini i njenom narodu, uključujući i podršku u borbi protiv pandemije i u realizaciji projekta izgradnje autoputa Sarajevo – Beograd.

Poručio je kako Turska podržava prosperitet i cjelovitost BiH i integraciju svih zemalja Zapadnog Balkana u evropske i atlantske institucije i kako nastavlja doprinositi stabilnosti i miru u regionu.

Sarajevo: Članovi Predsjedništva BiH sastali se s Cavusogluom
Foto: Samır Jordamovıc – Anadolu Agency

Šefa turske diplomacije Cavusoglua su primili i članovi Predsjedništva BiH, a u nastavku posjete će se sastati i sa čelnicima Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Prije jučerašnjeg dolaska u Sarajevo, Cavusoglu je boravio i u posjeti Sloveniji tokom koje se u Ljubljani sastao sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Anžeom Logarom, premijerom Janezom Janšom i predsjednikom Borutom Pahorom.

BHRT

The post Cavusoglu u Sarajevu: Sastanci sa Turković, Tegeltijom i članovima Predsjedništva BiH appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Predsjednik FBiH Marinko Čavara čestitao katolički blagdan Uskrs

Jajce Online

Hrvatski policajci koji su tukli migrante na granici s BiH udaljeni su iz službe

Jajce Online

Cijene stanova u BiH nastaviće da rastu

Centralna.ba