Connect with us

BiH

Čelnik Pokreta pravde poručio: Ovo nije hir, idemo u beskompromisnu bo…

Jajce Online

Published

on

Čelnik Pokreta pravde poručio: Ovo nije hir, idemo u beskompromisnu bo...

Predsjednik političke stranke Pokret pravde Ozren Perduv obratio se prvi put medijima nakon što je stranka i formalno registrovana. Poručio je kako ovo nije hir te da idu u beskompromisnu borbu s režimom protiv kojeg su prije skoro dvije godine ustali na Trgu Krajine.

Predsjednik političke stranke Pokret pravde Ozren Perduv obratio se prvi put medijima nakon što je stranka i formalno registrovana. Poručio je kako ovo nije hir te da idu u beskompromisnu borbu s režimom protiv kojeg su prije skoro dvije godine ustali na Trgu Krajine.

Članovi su se okupili na ušću banjalučke rijeke Crkvene u Vrbas gdje je prije skoro dvije godine pronađeno beživotno tijelo mladog Davida Dragičevića.

Perduv je podsjetio kako je u decembru prošle godine održana osnivačka skupština ove stranke čiji je temelj neformalna grupa i pokret Pravda za Davida. Istakao je kako građani i članovi ove grupe i stranke 700 dana tragaju za istinom i pravdom te da prije skoro dvije godine kada su prvi put stali na Trg Krajine u Banjoj Luci nisu ni slutili da će postati stranka i da će na ovaj način morati da se bore.

“Nema istine, nema pravde. Na početku je bilo ubistvo, zatim zataškavanje ubistva, a treća faza je progon i diskriminacija svih ljudi koji stoje uz porodicu Dragičević. Cilj je da politički artikulišemo beskompromisnu borbu koju vodimo skoro dvije godine. To nije naš hir. Niko od nas nije znao da će doći do ovog momenta jer smo svi očekivali da će se slučaj brzo riješiti, a ubice biti privedene pravdi”, rekao je Perduv.

Poručio je kako će Pokret pravde biti drugačiji od većine ili gotovo svih političkih organizacija u BiH jer će se beskompromisno boriti s režimom protiv kojeg su ustali.

“Nećemo se baviti demagogijom i politikanstvom, već imamo političke stranke koje se time bave i vidimo do čega su nas dovele. Naša misija je borba za opće dobro i opći interes. Ova zemlja mora uvesti princip odgovornosti. Mi ne želimo da se bavimo prošlošću, ona je iza nas i njome se trebaju baviti historičari i pravnici. Politika je tu da kreira bolju budućnost za sve nas. Želimo izgraditi bolje društvo koje odgovara 21. vijeku, poput svih evropskih kojima kao zemlja valjda težimo”, rekao je Perduv.

Dodao je kako je u pripremi i web stranica stranke koja će ubrzo biti u funkciji, a da se prostorije stranke nalaze u banjalučkoj ulici Ivka Rodića broj 1.

“Želimo da budemo drugačiji i zato smo se okupili ovdje. Počinjemo s mjesta odakle je krenula prva laž. Odavde počinje formalna politička borba za istinu. Neka
bude pravda”, poručio je Perduv.

Klix.ba

Objava Čelnik Pokreta pravde poručio: Ovo nije hir, idemo u beskompromisnu borbu protiv režima pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement
The location could not be found.