27.4 C
Jajce
Srijeda, 25 svibnja, 2022
Sport

Četiri standardna prvotimca Željezničara nisu se pojavila na treningu, dva igrača na probi

Željezničar je danas krenuo sa pripremama za drugi dio sezone i to pod vodstvom novog/starog šefa stručnog štaba Edisa Mulalića.

Željezničar je danas krenuo sa pripremama za drugi dio sezone i to pod vodstvom novog/starog šefa stručnog štaba Edisa Mulalića.

Na prvom treningu nije bilo četiri standardna igrača Plavih, a to su Petar Bojo, Mustafa Mujezinović, Vedran Vrhovac i Luka Juričić. Od ranije se govori da pomenuti fudbaleri žele napustiti Grbavicu.

Na treningu je bilo 30 fudbalera, a od novih imena na treningu Željezničara su Tony Livančić i Armin Ćerimagić. Mulalić će sa svojim stručnim štabom odlučiti da li će ova dva fudbalera nositi dres Plavih u drugom dijelu sezone.

Livančić ima 149 utakmica u Premijer ligi BiH, a postigao je deset golova i upisao pet asistencija. Tokom karijere igrao je na brojnim pozicijama, a nosio je dresove Triglava, Rudeša, Slobode, Čelika i Viteza.

Ćerimagić je posljednji angažman imao u Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a većinu dosadašnje karijere proveo je van BiH. Nakon što je izašao iz juniora Željezničara bio je član Genta, Eendracht Aalsta, Gornika, Mure i Triglava.

Pomoćnici u stručnom štabu Mulalića bit će Omer Joldić, koji je ranije obnašao ulogu trenera u Omladinskom pogonu, a te Adin Mulaosmanović.

Plavi će od sutra u narednih 15 dana trenirati u Trening centru Igman na Ilidži.

KOMENTARI

The post Četiri standardna prvotimca Željezničara nisu se pojavila na treningu, dva igrača na probi appeared first on Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Đurić: Preuzimam punu odgovornost za prvih pola sata, Zrinjski je pokazao da je najbolji

Jajce Online

Aktivirat će otkupnu klauzulu od 35 miliona eura: Liverpool dogovorio sjajan transfer

Jajce Online

Perfektna utakmica Azzurra: Italijani spektakularnom igrom savladali Tursku na otvaranju EP

Jajce Online