1.1 C
Jajce
Utorak, 19 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Četvoro doktora optuženi da su uzimali novac za zdravstvene usluge

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Dragiše Đogovića, Eldine Handžić, Emira Barakovića i Harisa Pandže zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saopšteno je iz ovog Tužilaštva.

“Naime, oni se terete da su u svojstvu medicinskih radnika od januara do kraja juna 2019. godine od pacijenata Opšte bolnice ‘Prim dr. Abdulah Nakaš’ u više navrata uzimali novac za zdravstvene usluge mimo redovne blagajničke procedure, odnosno da su uz prethodni dogovor saopštavali pacijentima da su dužni izvršiti plaćanje obavezne participacije za obavljene medicinske usluge i da to mogu učiniti na blagajni bolnice ili u ambulanti lično njima”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nakon što su pacijenti pristajali da izvrše plaćanje u ambulanti, u uvjerenju da plaćaju naknadu za obavljenu medicinsku uslugu, predavali su novac najčešće Eldini Handžić ili spuštali na stol u ambulanti u prisustvu Dragiše Đogovića, Emira Barakovića ili Harisa Pandže, pri čemu pacijentima nisu izdavane nikakve specifikacije ili potvrde o uplatama, a novac prisvajali za sebe.

“U optužnici je postupajući tužilac predložio da se na glavnom pretresu saslušaju 44 svjedoka, vještak ekonomske struke, izvođenje 221 materijalnog dokaza, uključujući i izvođenje dokaza pribavljenih posebnim istražnim radnjama koje su provodili pripadnici MUP-a KS”, zaključuje se u saopštenju.

 

 

(nezavisne)

The post Četvoro doktora optuženi da su uzimali novac za zdravstvene usluge appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

HDZ raspustio Općinski odbor u Tomislavgradu

Jajce Online

Vozač iz BiH uhapšen nakon nesreće u kojoj je poginulo dijete

Jajce Online

UO PIC-a: Revizionizam, veličanje osuđenih ratnih zločinaca i poricanje genocida neprihvatljivi

Jajce Online