Connect with us

Jajce Online

Championship će se odigrati do kraja, za vlasnike godišnjih karata bit će osigurani besplatni prenosi

Avatar

Published

on

Londonski Independent otkriva kako će se sezona prekinuta pandemijom korona virusa do kraja odigrati u Championshipu, League One and League Two, odnosno, engleskoj drugoj, trećoj i četvrtoj ligi.

Londonski Independent otkriva kako će se sezona prekinuta pandemijom korona virusa do kraja odigrati u Championshipu, League One and League Two, odnosno, engleskoj drugoj, trećoj i četvrtoj ligi.

Engleski list je u posjedu pisma koje je Rick Parry, predsjednik English Football Leaguea, udruženja koje okuplja spomenute lige, poslao svim klubovima u kojem ih obavještava da će se sezona odigrati do kraja, i to bez prisustva gledalaca na stadiona, ali i da će se stotine hiljada onih koji su skupo platili godišnje karte obeštetiti tako da će sve preostale utakmice moći gledati na televizijskim kanalima, streaming servisima i službenim klupskim stranicama.

U pismu se ne navodi datum kada će se sezona nastaviti, ali se klubove obavještava kako mogu planirati da će s treninzima nastaviti 16. maja. Britanska vlada jučer je karantenu u zemlji produljila najmanje do 7. maja.

BBC je jučer objavio da su čelnici Premier Leaguea u posljednje vrijeme sve više razmatrali da se Leeds i West Bromwich, koji su u trenutku prekida sezone Championshipa držali prva dva mjesta, koja garantuju direktno plasman u Premiership, tamo prebace dekretom, bez da se sezona u drugoj ligi odigra do kraja. Međutim, pismo Parryja mijenja sve…

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Championship će se odigrati do kraja, za vlasnike godišnjih karata bit će osigurani besplatni prenosi pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement