Connect with us

BiH

Cikotić i ambasador Turske Girgin o daljem unapređenju odnosa u oblasti sigurnosti

Avatar

Published

on

Cikotić i ambasador Turske Girgin o daljem unapređenju odnosa u oblasti sigurnosti

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić i ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin razgovarali su o dosadašnjoj saradnji dvije zemlje u oblasti sigurnosti i daljem unapređenju odnosa.

Cikotić je zaželio dobrodošlicu ambasadoru Girginu, te uspješnu diplomatsku misiju u BiH. Istakao je da je dosadašnja saradnje između Bosne i Hercegovine i Turske u oblasti sigurnosti bila na visokom nivou, te izrazio opredijeljenost Ministarstva sigurnosti BiH za dalje unapređenje odnosa.

Posebno se to odnosi na jačanje operativne saradnje policijskih agencija u borbi protiv svih vidova organiziranog kriminala, obuka, te razmjene iskustava u suzbijanju sigurnosnih prijetnji.

Ministar je upoznao ambasadora sa trenutnim stanjem u oblasti migracija, naglasivši važnost zajedničkog djelovanja i međunarodne saradnje u sprečavanju ovih globalnih sigurnosnih izazova. Također, zahvalio se Turskoj za donaciju vakcina protiv COVID-19 za imunizaciju policijskih službenika i uposlenika sigurnosnih agencija sa državnog nivoa BiH.

BHRT

The post Cikotić i ambasador Turske Girgin o daljem unapređenju odnosa u oblasti sigurnosti appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement