Connect with us

Jajce Online

Član čuvene generacije Željezničara novi sportski direktor Zvijezde 09…

Avatar

Published

on

Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić danas je ozvaničio saradnju sa novim sportskim direktorom Pericom Đorđevićem i Edinom Murgom.

Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić danas je ozvaničio saradnju sa novim sportskim direktorom Pericom Đorđevićem i Edinom Murgom.

Perica Đorđević u svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri nastupao je za ekipu Željezničara od 1982. do 1986. godine u generaciji koja je igrala polufinale kupa UEFA. Dvanaest godina je bio internacionalac u Švicarskoj. Po završetku igračke karijere radio je kao glavni skaut za Balkan za ekipu HSV-a, a posljednje dvije godine kao direktor slovenačkog Krškog.

U razgovoru za klupski sajt, Perica Đorđević otkrio je razloge dolazska u Zvijezdu 09.

“Glavni razlog mog dolaska u Zvijezdu 09 je porodica Stanišić sa kojom sam dugogodišnji kućni prijatelj. Što se tiče sportskog plana tu je izazov da zajedno uradimo ono što je za druge nemoguća misija, a to je opstanak u najelitnijem BH takmičenju, Premijer ligi. Smatram da Zvijeza 09 to zaslužuje i već od danas krećemo da radimo na tom planu. Ako budemo svi dali 120% od našim mogućnosti, što ću i zahtjevati, vjerujem da rezultat neće izostati. Ako mi budemo predano radili svoj posao onda možemo očekivati i da će nas i Bog nagraditii da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve”, zaključio je novi sportski direktor Zvijezde 09.

Prvo pojačanje u igračkom kadru je Edin Murga, koji igra na poziciji lijevog i desnog krila, a igrao je za Bosnu Visoko, Tuzla City i Mosta fc (Malta), dok je u mlađim kategorijama bio član i Sarajeva i Željezničara.

“Poziv sportskog direktora Zvijezde 09 Perice Đorđevića se ne odbija. Zvijezda 09 ima vrhunske uslove za rad, vrhunskog trenera i smatram da ćemo zajedničkim snagama ispuniti za neke nemogući cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH. Dogovor sa sportskim direktorom i predsjednikom kluba Borisom Stanišićem kratko su trajali što pokazuje koliki su predani i profesionalni u svom poslu. Moj motiv da pružim odlične partije u Zvijezdi 09 što su nas svi otpisali, a mi ćemo na terenu pokazati da nije tako”, zaključio je Edin Murga za klupski sajt.

TABELA PREMIJER LIGE BIH

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Član čuvene generacije Željezničara novi sportski direktor Zvijezde 09, odmah doveo i prvo pojačanje pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement