Connect with us

Jajce

COD Jajce/Grupa fantastične amaterske glumačke skupine očekuje vas na svojoj prvoj satiričnoj predst…

Jajce Press

Published

on

U samo mjesec dana koliko postoji glumačka grupa Centra za obrazovanje i druženje Jajce, uspješno je pripremljena prva predstava EMRĐENSI koja će se izvesti 22.marta u Domu kulture Jajce. Djelo koje će biti izvedeno pisali su sami mladi glumci sa svojom mentoricom Amelom Halaba.

Predstava na tragi-komičan način govori o bh. svakodnevnici, nepotizmu, mobingu, načinu poslovanja i zapošljavanja u današnjem društvu.

Uspjeh prve predstave i grupe utoliko je veći što je ovo prva okupljena amterska grupa glumaca u Jajcu nakon dužeg vremenskog perioda, iako je Jajce grad s dugogodišnjom tradicijom Pozorišnih/kazališnih igara i ‘dasaka koje život znače’.

Mladi glumci vježbali su predano u prostorijama COD-a, a u susret im je izašla i direktorica JU Dom kulture Jajce, Smiljka Brtan odbrivši korištenje zgrade za finalne probe kao i izvođenje same predstave.

Ulaz na predstavu iznosit će simboličnih 3 marke, a sav prihod poklonit će se mladom Jajčaninu Erminu Omeroviću za liječenje koji je u nesreći na poslu ostao bez desne podlaktice i trenutno prikulja novac za nabavku robotičke proteze čija suma prelazi 70 000 maraka.

Jajce press

Feed: jajcepress.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement