Connect with us

Jajce Online

Comolli: Na ljeto će samo tri kluba u Premier ligi moći da troše novac

Avatar

Published

on

Nekadašnji sportski direktor Liverpoola i Tottenhama Damien Comolli je iznio svoja predviđanja za naredni prelazni rok. On smatra da će biti dosta posudbi i razmjena igrača, a malo trošenja novca.

Nekadašnji sportski direktor Liverpoola i Tottenhama Damien Comolli je iznio svoja predviđanja za naredni prelazni rok. On smatra da će biti dosta posudbi i razmjena igrača, a malo trošenja novca.

Zbog pandemije korona virusa će predstojeći prelazni rok biti znatno drugačiji. Ne samo što će se u danima u kojima obično prelazni rok počinje igrati fudbal i to da bi se sezona završila, već će i mnogi klubovi imati ograničena novčana sredstva za obeštećenja.

Agent mi je rekao prije neki dan da će biti samo tri kluba u Premier ligi koji će moći da troše novac sljedećeg ljeta u prelaznom roku. Ne znam da li je to tačno ali obično kada ti agenti kažu takve stvari onda imaju dobre informacije”, rekao je bivši sportski direktor Damien Comolli.

“Vjerovatno će biti malo transfera, vjerovatno ćemo vidjeti razmjene, pozajmice i mislim da ćemo vidjeti mnogo manje sume za obeštećenja. Što duže bude kriza trajala to će finansijska situacija biti teža za klubove”, kazao je on.

Comolli je takođe pristalica mečeva bez publike jer je tako bezbjednije.

“Ima milion fanova koji ne mogu da dođu na stadione i koji će biti sretni jer će imati o nečemu da razmišljaju a da to nije virus i svi ostali problemi o kojima misle. Mislim da će fudbal na televiziji biti pozitivna stvar. Ne bih bio iznenađen da se fudbal igra bez navijača sve do kraja 2020. godine. Ljudi pričaju da ne treba da igramo pred praznim tribinama kako bismo završili sezonu, ali šta je sa sljedećom”, rekao je Comolli.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Comolli: Na ljeto će samo tri kluba u Premier ligi moći da troše novac pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement