Connect with us

BiH

Čović o aferi “Asim”: Neka to raščisti SDA, jer Komšić je izabran na i…

Avatar

Published

on

Čović o aferi “Asim”: Neka to raščisti SDA, jer Komšić je izabran na i...

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović izjavio je uoči zajedničkog sastanka sa predstavnicima Stranke demokratske akcije, najavljenog za 4. mart, da će preći u dugu fazu odnosa.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović izjavio je uoči zajedničkog sastanka sa predstavnicima Stranke demokratske akcije, najavljenog za 4. mart, da će preći u dugu fazu odnosa.

“U srijedu ako se dogovorimo u vezi paketa koji će riješiti Izborni zakon, onda ima smisla na tome raditi još 15 ili 20 dana. Procijenit ćemo u srijedu ima li nešto od toga ili ne. To će se znati u srijedu je li razgovaramo ili smo ušli u neku drugu fazu“, kazao je Čović.

Upitan da li će izbori u Mostaru biti održani, Čović je odgovorio potvrdno, napominjući kako odluku mora donijeti Parlamentarna skupština BiH.

“Nadam se da se predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović neće naljutiti, ali ja moram kazati da predstavnici nižeg nivoa vlasti rade već na tome. Prvi dio sastanka će biti Mostar, onda ćemo raspravljati o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini”; rekao je on.

Napominje kako će prva tačka biti Mostar, druga Izborni zakon i treća Uborak…

Na pitanje kako gleda na aferu “Asim”, Čović je kazao kako je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić izabran na iste mahinacije.

“To je posao za SDA, tamo gdje je kriminal treba da se raščisti s tim. Ako nije raščišćeno kada su izabrana dva bošnjačka člana, neka sada to urade”, kazao je Čović.

Optimističan je da će Vijeće ministara BiH profunkcionirati, kako bi se brzo donijele odluke.

“Ljudi koji ulaze u BiH i nemaju mogućnost da šetaju po BiH dok se ne registruju, a ne mogu se registrovati ako ne znamo ko su. Većina njih navodno želi ostati u BiH. Nakon mjesec su slobodni, mogu raditi šta žele”, rekao je on.

Upozorio je kako postoji mogućnost da kriminogene grupe nastoje zaraditi na migrantima tako što će ometati ovo “malo aparata što funkcionira”.

“Danas su već na putu prema Evropi. Vidjeli ste kako Mađarska djeluje. To donosi posebno iskušenje i nama… Moramo slično djelovati na izazov”, naveo je Čović.

Kada je riječ o Aluminiju, Čović navodi kako imaju dva ozbiljna partnera koji kroz naredne dvije godine žele pokrenuti proizvodnju.

“U 9. mjesecu možemo imati kompletna elektroliza. Uključit ću se u onoj mjeri u kojoj mogu pomoći da profunkcioniše. Kad se pojavi drugi, onda prvi počne razmišljati drugačije. Daj Bože da se pojavi treći”, rekao je Čović.

Ističe kako je svakom slučaju, bez velike galame, moguće ponovo napraviti tržišni utjecaj bez pretjeranog utjecaja politike.

“Ovdje je 440 miliona duga. Nismo dozvolili da se ode u stečaj jer bi dosad sve bilo raskopano. Ovako smo sačuvali ljude. Štitit ćemo socijalno svakog pojedinca”, zaključio je Čović.

Klix.ba

Objava Čović o aferi “Asim”: Neka to raščisti SDA, jer Komšić je izabran na iste mahinacije pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement