Connect with us

BiH

Čović: Tamo gdje nije bilo “Herceg-Bosne” Hrvati su protjerani i sve j…

Avatar

Published

onPredsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović izjavio je da su Hrvati u BiH opstali i zadržali ravnopravan status samo tamo gdje su funkcionirale institucije takozvane “Herceg-Bosne”.
„Za ona područja gdje nismo mogli organizirati ovaj sustav, imali smo progone, izgnanstva i težak povratak, i danas su ta područja prazna i oslobođena djelovanja hrvatskog nacionalnog interesa“, rekao je Čović na IV. Saboru Hrvatske zajednice ‘Herceg-Bosne’ održanom u Mostaru, piše Hina.
Kazao je kako treba ojačati sve hrvatske institucije u BiH kako bi se uspjelo očuvati hrvatski narod.
„Trebamo očuvati nešto što je prevrijedno a to je ovo ime ‘Herceg Bosna’. Ono što smo napravili od 2003. do danas, kada je u pitanju Hrvatski narodni sabor, okupili smo sve političke subjekte u BiH koji imaju bilo kakav legitimitet od općinske, županijske, entitetske razine i danas činimo jednu veliku porodicu u zajedništvu HNS-a“, poručio je Čović.
Usput, mada to i nije od neke važnosti, jer znamo ko vuče konce, za predsjednika Sabora HZ HB izabran je dr. Antonio Sesar.
 
 
(Fokus.ba)
Objava Čović: Tamo gdje nije bilo “Herceg-Bosne” Hrvati su protjerani i sve je prazno pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement