Connect with us

BiH

Čovjek s crne liste: Špirić će biti borac protiv korupcije?!

Avatar

Published

on

Čovjek s crne liste: Špirić će biti borac protiv korupcije?!

Čovjek s crne liste: Špirić će biti borac protiv korupcije?!

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sutrašnjoj sjednici trebao bi usvojiti Prijedlog odluke o imenovanju članova Povjerenstva za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije. Iz Zastupničkog doma PSBiH rad Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije trebali bi pratiti Halid Genjac (SDA), Borjana Krišto (HDZ) i Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska). Što se tiče Doma naroda PSBiH, predloženo je da u ovom povjerenstvu budu izabrani Nikola Špirić (SNSD), Amir Fazlić (SDA) i Bariša Čolak (HDZ).

Točnije, sve parlamentarci iz stranaka koje čine vlast na nivou državnih institucija. Najzanimljivije u svemu jeste prijedlog da u Povjerenstvu zasjedne Nikola Špririć koji je stavljen na američku tzv. “crnu listu” koja podrazumijeva zabranu ulaska u Sjedinjene Američke Države (SAD), prenosi portal Buka.

Podsjećaju, U.S. Department of State je 10. rujna 2018.godine, na osnovu Javne oznake Odjela za državne, vanjske operacije i povezane programe uveo sankcije za Nikolu Špirića i njegovu užu obitelj. Iz same odluke, koja se nalazi na stranici State Department-a, može se vidjeti da se na američku “crnu listu” dospijeva “u slučajevima kada državni tajnik ima kredibilne informacije da su strani službenici bili umiješani u značajnu korupciju ili teško kršenje ljudskih prava, te individue i najbliži članovi njihove obitelji ne ispunjavaju uvijete za ulazak u Sjedinjene Države”.

“Gospodin Špirić je bio umiješan i imao koristi od javne korupcije, uključujući primanje nepropisnih benefita u zamjenu za djelovanje po javnoj funkciji i ometanje javnih procesa tijekom svog mandata kao član Zatupničkog doma u Bosni i Hercegovini”, navodi se u odluci State Departmant-a iz 10.9.2018.godine.

(Srednjabosna.com)

Objava Čovjek s crne liste: Špirić će biti borac protiv korupcije?! pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement