Connect with us

BiH

CRNI REKORD: Potvrđena čak 94 nova slučaja zaraze koronavirusom

Avatar

Published

on

CRNI REKORD: Potvrđena čak 94 nova slučaja zaraze koronavirusom

U protekla 24 sata u laboratorijama zdravstvenih ustanova Republike Srpske testirano je ukupno 677 uzoraka. Od tog broja, potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 59 osoba u RS i jedne osobe u Brčko distriktu.

Covid-19 je potvrđen kod 28 žena i 32 muškarca, saopćio je jutros ministar zdravlja RS Alen Šeranić.

– Ovo je nešto više od 8 posto u odnosu na dosadašnji period kada smo uglavnom se kretali oko pet posto osoba koja su pozitivne na ukupan broj uzoraka što govori o određenom popuštanju mjera – rekao je Šeranić.

On je naveo da bez obzira na sve, podaci ne trebaju da zavaravati, jer je očigledno da je situacija danas nepovoljnija u odnosu na prethodne dane.

– Definitivno da se u zajednici mogu primjetiti pojedinci koji se opuštenije ponašaju i da se cijela zajednica ponaša opuštenije nego u prethodnom periodu kada smo imali drugačije brojke nego sada – rekao je Šeranić.

Ministar Šeranić je naveo da je od potvrđenih slučajeva koronavirusa, 15 osoba već hospitalizirano u UKC RS.

– Prema mjestu prebivališta u Banjoj luci su 22 osobe evidentirane, sedam je iz Laktaša, pet iz Doboja, četiri iz Kotor Varoši, po tri iz Čelinca, Oštre Luke i Prijedora, po dvije iz Prnjavora, Bosanske Dubice, Bosanske Gradiške i Kneževa i po jedna osoba iz Dervente, Šipova, Trebinja, Nevesinja i jedna osoba iz Brčko distrikta – rekao je Šeranić.  

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu jutros su zabilježena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom. Ova informacija potvrđena je za “Avaz” iz KCUS-a.

Radi se o 462 testirana uzorka. Kod jedne osobe iz Sarajeva ponovo je jutros pozitivan test, ali se ne radi o novom slučaju.

– Novi slučajevi dolaze iz Maglaja, Zavidovića, Bosanskog Petrovca, Žepča i Cazina – potvrđeno je iz KCUS-a.

 

(Avaz.ba)

Objava CRNI REKORD: Potvrđena čak 94 nova slučaja zaraze koronavirusom pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement