Connect with us

BiH

Cvijanović donijela pet uredbi sa zakonskom snagom

Avatar

Published

on

Cvijanović donijela pet uredbi sa zakonskom snagom

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, na prijedlog Vlade Republike Srpske, a nakon pribavljenog mišljenja predsjednika Narodne skupštine, donijela je Uredbu sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti i Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Cvijanović je donijela i Uredbu sa zakonskom snagom o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje “Hitnog projekta Covid-19 za BiH”, kao i Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Koridor V-c kroz Republiku Srpsku i izgradnje dionice auto-puta “9. januar” Banjaluka – Doboj.

Cvijanović je donijela i Uredbu sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta i gasovoda dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača.

Uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske.

Donošenju ovih uredbi prethodio je sastanak održan putem video-linka na kojem su obrazloženje dali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar finansija Zora Vidović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosiljka Predragović, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Na sastanku su učestvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik skupštinskog odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović i predsjednica Zakonodavnog odbora u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja.

bhrt.ba

Objava Cvijanović donijela pet uredbi sa zakonskom snagom pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement