Connect with us

BiH

Da li je došlo do zasićenja u stanogradnji u Bosni i Hercegovini?

Avatar

Published

onNakon konstatnog rasta još od 2014. godine, pojavljuju se prvi znaci mogućeg usporavanja u stanogradnji u Bosni i Hercegovini, izvještava Indikator.ba.
U prvom kvartalu ove godine, prema podacima Agencije za statistiku BiH, broj izdatih odobrenja za građenje za stanove bilježi pad od 13,3 posto u odnosu na isti period prošle godine.
U proteklih 4 do 5 godina Bosna i Hercegovina je bilježila redovan kvartalni rast u stanogradnji, tako da negativan kvartal u pogledu novoizdatih građevinskih dozvola na početku ove godine možda sugeriše da je došlo zasićenja u stanogradnji.
U 2018. godini broj izdatih odobrenja za građenje za stanove imao je rast 6,6 posto u odnosu na 2017. Rast izdatih odobrenja za građenje u 2017. godini bio je 7,1 posto, u 2016. godini u odnosu na 2015. rast je bio 8,9 posto, a godinu ranije iznosio je 26,1 posto.
Da li je stambenom bumu u zemlji koju napušta sve veći broj ljudi, posebno mladih, došao kraj pokazat će izvještaji za naredni period.
Objava Da li je došlo do zasićenja u stanogradnji u Bosni i Hercegovini? pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement