Connect with us

BiH

Da li krše zakon: Zvaničnicima novac za odvojeni život i stanovanje, a…

Avatar

Published

on

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut uputio je pitanje ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću o tome da li je zakonita isplata naknada za odvojeni život i stanovanje zastupnicima i delegatima uzme li se u obzir da se mnogi od njih više od pola godine i ne pojavljuju u zgradi institucija BiH u Sarajevu.
Naime, Predstavnički dom prvu i posljednju redovnu sjednicu održao je 6. decembra 2018., dok je Dom naroda, pored konstituirajuće sjednice od 28. februara održao još samo jednu sjednicu 13. marta.
Sveukupno, dakle, Parlament BiH od izbora održanih u oktobru 2018. redovno je zasjedao tri puta. Arnaut dalje u pismu Mektiću navodi da nisu formirana ni parlamentarna tijela. Postavlja pitanja šta je sa isplatama naknada za zastupnike i delegate koje ne dolaze u zgradu PSBiH, a uzimaju navedeni novac poreznih obveznika.

Na neka od prava na odvojeni život, prijevoz i smještaj, prema podacima Zajedničke službe ima ukupno 21 zastupnik i delegat u Parlamentu BiH.
To su Borjana Krišto, Bariša Čolak, Predrag Kožul, Mira Pekić, Vlatko Glavaš, Zlatan Begić, Darijana Filipović, Nebojša Radmanović, Mirjana Lepić-Marinković, Mijo Matanović, Nikola Špirić, Nenad Stevandić, Denis Bećirović, Snježana Bursać-Novaković, Zukan Helez, Enver Bijedić, Amir Fazlić, Šemsudin Mehmedović, Dragan Čović, Lidija Bradara i Lazar Prodanović.

Inače, Parlamentarna skupština BiH svakog radnog dana poreske obveznike košta 62.398 KM.
Kako smo ranije pisali, za samo četiri mjeseca na račune državnih parlamentaraca iz džepova građana Bosne i Hercegovine uplaćeno je čak 750.763 KM, uprkos tome što ni do danas nisu održali nijednu sjednicu.
 
 
(klix)
Objava Da li krše zakon: Zvaničnicima novac za odvojeni život i stanovanje, a mnogi ne dolaze na posao pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement