Connect with us

Jajce Online

Dan i Noć muzeja: Besplatan ulaz u Franjevački muzej Jajce

Avatar

Published

onMeđunarodno muzejsko vijeće (ICOM) od 1977. godine organizira Međunarodni dan muzeja, koji predstavlja jedinstven događaj za muzejske institucije. Na ovaj dan muzeji nude različite programe i aktivnosti koje se odnose na temu Međunarodnog dana muzeja. Cilj je naglasiti važnost i ulogu muzeja kao institucije koja služi društvu i njegovom razvoju.
Posljednjih godina u ICOM-ov događaj uključen je i projekt Europska noć muzeja koji se vezuje za Međunarodni dan muzeja. Prilika je to da muzejski djelatnici približe posjetiteljima muzeje. Ove godine Međunarodni dan muzeja i Europsku noć muzeja obilježit će i Franjevački muzej Jajce.
Ovogodišnja tema je „Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije”, kojom se naglašava važnost muzeja u suvremenom društvu koje se nalazi pred izazovima vrtoglavog tehnološkog napretka, gospodarskih kriza i socijalnih promjena uključujući i prisutnost velikih migracija stanovništva. S tim ciljem Franjevački muzej Jajce otvara svoja vrata od 20. do 22. svibnja 2019. godine.
Franjevački muzej Jajce će u ovom razdoblju primiti veliki broj učenika iz svih osnovnih i srednji s područja općine Jajce. Učenici će u obilasku muzeja imati priliku upoznati se s bogatom poviješću našega grada.
Večernji sati su rezervirani za sve naše sugrađane da dođu pogledati muzej uz stručno vođenje.

(Jajce Online)
Objava Dan i Noć muzeja: Besplatan ulaz u Franjevački muzej Jajce pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement