Connect with us

Jajce

Dan škole OŠ Jajce / Škola je učenicima drugi dom i želimo je učiniti …

Jajce Press

Published

on

Kulturno-zabavnim programom  jučer je obilježena druga godišnjica postojanja OŠ Jajce u Kruščici. Iako je škola tek nedavno osnovana, sam objekat postoji već dugi niz godina koji je služio ka područna škola OŠ Berte Kučere.

Prigodnim programom kroz ples, pjesmu i igrokaze mališani škole obilježili su ovaj dan sa željom da budu što bolji učenici, a njihova škola još jača i kvalitetnija. Ovom prilikom učenicima koji su postigli zapažene rezultate na mnogim tačmičenjima dodijeljene su pohvale, a zahvalnice za doprinos radu škole dodijeljene su i načelniku Općine Jajce Edinu Hozanu, Medžlisu IZ Jajce, ministru u Vladi SBK/KSB SBK Ameru Mraki, Sanji Krnjajić iz OSCE, Edini Hajder trenerici foorball kluba Lavovi, te Vijeću roditelja OŠ Jajce.

Ovom prilikom održana su i takmičenja u nogometu i odbojci za starije učenike, dok su se mlađi natjecali u sportskim igrama, trčanju u vrećama te nošenju jajeta u kašici.

Pored načelnika Općine i predstavnika Medžlisa, svečanom programu prisustvovali su i direktori osnovnih škola Berta Kučera i Braća Jezerčić, te penzionisani direktori i uposlenici škole.

-Zahvaljujem se svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj naš svečani događaj gdje po prvi put obilježavamo Dan škole. Želim istaći da naša škola zajedno sa područnim školama broji 433 učenika na koje smo veoma ponosni, a u kojima radi 42 nastavnika. Kao Dan škole ciljano smo odredili da to bude 15.maj koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan porodice, jer smatramo da je škola učenicima drugi dom i porodica, mjesto učenja, druženja i lijepih iskustava. Želja mi je da nastavimo s kvalitetnim radom kakav su utemeljile naše starije kolege, a ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su pomogli našem dosadašnjem radu. – istakao je direktor škole Sakib Emušić.

Feed: Senzor24.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement Enter ad code here
Vedro
Danas 03/210%
Vedro
Vedro
Sutra 03/220%
Vedro
Vedro
Subota 03/2310%
Vedro
Vedro
Nedjelja 03/2410%
Vedro
Vedro
Ponedjeljak 03/2520%
Vedro