Connect with us

BiH

“Dan za porodicu” u Sarajevu: Uz puzijadu organizovano i takmičenje ta…

Avatar

Published

on

“Dan za porodicu” u Sarajevu: Uz puzijadu organizovano i takmičenje ta...

U parku Hastahana u sarajevskom naselju Marijin Dvor otvoren je “Dan za porodicu“, u okviru kojeg će danas posjetioci imati priliku uživati u raznovrsnim zabavnim, sportsko-rekreativnim, umjetničkim i edukativnim sadržajima.

U parku Hastahana u sarajevskom naselju Marijin Dvor otvoren je “Dan za porodicu“, u okviru kojeg će danas posjetioci imati priliku uživati u raznovrsnim zabavnim, sportsko-rekreativnim, umjetničkim i edukativnim sadržajima.

Manifestaciju je organiziralo Udruženje “Majka i dijete-Bombon” – Institut za majku, u saradnji sa Općinom Centar i JU Centar kulture i mladih kako bi osnažili imidž porodice, kao najstarije institucije na svijetu.

Manifestaciju “Dan za porodicu” zvanično je otvorio načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić koji je istakao punu podršku općinske administracije ovakvim programima, te organizacijama i institucijama koje ih provode. Najavio je da će putem Općinskog vijeća i administracije ustanoviti centar za majku i dijete u Općini Centar, te da će čvrsta saradnja biti uspostavljena sa onima koji se pripremaju za život, kako i sa onima koji su u trećoj životnoj dobi.

“Ova lokalna zajednica je veoma ponosna na jedan projekt koji smo radili u saradnji sa partnerima i zadovoljni smo da smo u prošloj godini pomogli majkama i očevima da putem podrške vještačke oplodnje dobiju 13 beba na području ove općine. Nastavit ćemo s tim i mislim da je to dobar i koristan projekt”, kazao je Ajnadžić.

Direktorica Instituta za majku i dijete Belma Šoljanin i predsjednica Udruženja Bombon Alma Hodžić-Badić su kazale da im je ova manifestacija jedan od najdražih projekta.

“Nastavljamo jačati bh. porodicu i danas iz Sarajeva ide poruka cijeloj Evropi i svijetu da je porodica zakon”, kazala je Hodžić-Badić.

Kroz edukativno-zabavni program: puzijadu i takmičenje tata u presvlačenju beba, koncert, maskote, radionice o prevenciji postpartalne depresije organizatori i članovi porodice će cijelom svijetu poslati poruku o važnosti očuvanja porodice, njenoj ulozi i jačanju u društvu.

Koncert pod nazivom “Mravko Travko” za mališane i njihove roditelje izveli su Latif Moćević i njegova supruga Mersiha, a mališane su zabavljale i sa njima se družile maskote Disney junaka Mikija i Mini.

Klix.ba

Objava “Dan za porodicu” u Sarajevu: Uz puzijadu organizovano i takmičenje tata u presvlačenju beba pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement