Connect with us

Jajce

Danas 5. međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Avatar

Published

on

Sportsko-turistička manifestacija 5. međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu održat će se danas u organizaciji Javne ustanove Agencija za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca i uz generalno pokroviteljstvo Općine Jajce.

Manifestacija iz godine u godinu prerasta u značajan sportsko-turistički događaj u regiji, a svoje učestvovanje najavili su najuspješniji skakači iz Bosne i Hercegovine i regije, pa će tako na skokovima nastupiti i istaknuta High Diving skakačica iz Sjedinjenih Američkih Država Lora Rouz (Laura Rosse).

Početak skokova planiran je u 17 sati, kada će više od 20 skakača tradicionalnim skokom “Lasta” obilježiti vrhunac vrlo uspješne turističke sezone u gradu Jajcu, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Organizacijski odbor 5. međunarodnih skokova s vodopada u Jajcu donio je odluku o propozicijama ovogodišnjih skokova u takmičarskog dijelu, pa će se tako skokovi izvoditi isključivo na glavu, a pravo takmičenja imaju punoljetne, odnosno maloljetne osobe uz pisanu saglasnost roditelja. Svi takmičari će prije skokova obaviti ljekarski pregled radi utvrđivanja psiho-fizičke spremnosti.

Takmičari koji prođu navedeni pregled potpisat će izjavu za skakanje s vodopada na vlastitu odgovornost.

Skakači će se takmičiti u dvije serije skokova u stilu lasta, a Organizacijski odbor zadržava pravo odabira učesnika na skokovima. Najbolje ocijenjena tri skoka bit će nagrađeni peharom, a nagrađen će biti i najbolje izveden skok u slobodnom stilu.

Nakon održanih skokova, u središtu grada održat će se koncert jedne od najznačajnijih rock grupa na našim prostorima ”Divljih jagoda”, uz nastup predgrupe ”Lazy band”, saopćio je organizator.

 

 

(Fena)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement