Connect with us

BiH

Danas i sutra zasjeda Zastupnički dom Parlamenta FBiH

Avatar

Published

on

Danas i sutra zasjeda Zastupnički dom Parlamenta FBiH

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović zakazao je za utorak i srijedu nastavak treće i četvrtu redovnu sjednicu federalnog organa zakonodavne vlasti.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović zakazao je za utorak i srijedu nastavak treće i četvrtu redovnu sjednicu federalnog organa zakonodavne vlasti.

Na dnevnom redu 4. redovne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nalazi se 21 tačka dnevnog redu, a među kojima su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH. Oba prijedloga zakona federalni parlamentarci trebali bi razmatrati po skraćenom postupku.

Pored ovih prijedloga na dnevnom redu naći će se i Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH koji će biti razmatran po redovnom postupku te šest nacrta zakona. Tako će zastupnici raspravljati o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama, Nacrtu zakona o poticanju razvoja male privrede u FBiH, Nacrtu zakona o zaštiti zraka, Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova, Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme u FBiH i Nacrtu zakona o sudskoj policiji u FBiH.

Federalnom organu zakonodavne vlasti premijer FBiH Fadil Novalić dostavio je Program rada Vlade Federacije BiH za 2019. godine, a koji će također biti jedna od tačaka dnevnog reda. Na dnevnom redu naći se i tri akciona plana, nekoliko izvještaja o radu i Izvještaj o odobravanju izdvajanja sredstava iz tekuće rezerve Budžeta FBiH za 2018. godinu u periodu od 1. januara 2018. godine do 31. decembra 2018. godine.

Zastupnici će na 4. redovnoj sjednici imati priliku da se izjasne i o Izvještaju o poslovanju Agencije za bankarstvo Federacije BiH za 2018. godinu zajedno s Informacijom o subjektima bankarskog sistema FBiH na dan 31. decembar 2018. godinu i Izvještajem o radu ombudsmena za bankarski sistem FBiH.

Jedna od tačaka dnevnog reda bit će i Informacija o stanju u ZD rudnicima uglja koji posluju u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, s pregledom rezultata u periodu 2009.-2017. godine.

Još uvijek nije poznato da li će Zastupnički dom Parlamenta FBiH na 4. redovnoj sjednici izabrati zamjenika predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda i na taj način kompletirati rukovodstvo Zastupničkog doma PFBiH. Najveće šanse za izbor na ovu poziciju ima nezavisni zastupnik Mile Atlagić koji je nedavno istupio iz SDP-a.

Klix.ba

Objava Danas i sutra zasjeda Zastupnički dom Parlamenta FBiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement