Connect with us

Jajce Online

Danas nova video-konferencija: Hoće li NSBiH konačno ponuditi finansijsku pomoć klubovima?

Avatar

Published

on

Nova video-konferencija na kojoj će čelnici Nogometnog saveza BiH i predstavnici klubova Premijer lige razgovarati o mogućnosti nastavka sezone bit će održana danas (15 sati).

Nova video-konferencija na kojoj će čelnici Nogometnog saveza BiH i predstavnici klubova Premijer lige razgovarati o mogućnosti nastavka sezone bit će održana danas (15 sati).

I pored najava da bi od Ministarstva zdravstva FBiH ekipe mogle dobiti dozvolu za početak trenažnog procesa, što je sugerisao i pomoćnik ministra Goran Čerkez u jučerašnjoj izjavi za Nova BH, zapravo je i dalje neizvjesno kada bi se fudbaleri mogli vratiti grupnom radu na travnjacima.

Sve dok identičnu dozvolu ne odobri i Krizni štab za vanredne situacije RS, to neće biti moguće.

No, ono o čemu bi zaista predstavnici klubova trebali prodiskutovati sa rukovodstvom NSBiH jeste eventualna finansijska pomoć na koju imaju pravo zbog ekonomske štete uzrokovane pandemijom.

Ranije je FIFA objavila da će plasirati po 500.000 dolara nacionalnim savezima u prvom talasu pomoći (ukupno će svaka asocijacija dobiti po šest miliona), a i UEFA je jučer najavila pomoć od čak 4,3 miliona eura za svaki savez.

S obzirom da čelnici NSBiH, sudeći po dnevnom redu, očito nemaju namjeru sami otvoriti tu temu, ne bi možda bilo loše da sami klubovi potaknu razgovor o toj osjetljivoj materiji, makar na tački “Razno”.

Nastavak sezone iziskivat će velike troškove, nije da su premijerligaši baš u sjajnoj situaciji… Upravo o pitanju finansija ovisi da li će uopšte biti u stanju podnijeti organizaciju utakmica na kojima neće moći računati na zaradu od ulaznica.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Danas nova video-konferencija: Hoće li NSBiH konačno ponuditi finansijsku pomoć klubovima? pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement