Connect with us

Jajce Online

Danas novi sastanak: UEFA spremna saslušati prijedloge o proglašenju prvaka u nekim ligama

Avatar

Published

on

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) danas će održati novu video-konferenciju sa predstavnicima 55 nacionalnih saveza, među kojima će biti, naravno, i NSBiH.

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) danas će održati novu video-konferenciju sa predstavnicima 55 nacionalnih saveza, među kojima će biti, naravno, i NSBiH.

Kako su nagovijestili iz Niona, sastanak bi trebao biti informativnog i konsultacijskog karaktera, a upravo na osnovu današnje razmjene mišljenja očekuje se da Izvršni odbor UEFA u četvrtak donese konkretne odluke po pitanju nastavka sezone.

Prije svega, predsjednik evropske kuće fudbala Aleksander Čeferin i njegovi saradnici žele saslušati neke prijedloge o nastavku sezone u nacionalnim šampionatima. Nijemci i Danci su poprilično optimistični te namjeravaju sljedećeg mjeseca odigravati utakmice.

No, neke druge federacije, poput one engleske, smatraju kako neće biti u mogućnosti prije sredine juna poslati ekipe na travnjake.

Iako su prvobitno sa rezignacijom čelnici UEFA-e dočekali informaciju da su Belgijanci zaključili sezonu i proglasili prvaka (Club Brugge) te zaprijetili suspenzijom iz evropskih takmičenja svakom savezu koji se odluči na sličan korak, BBC izvještava kako su na današnjem online sastanku Čeferin i društvo spremni saslušati čak i takve prijedloge.

Špekuliše se da će Škoti iznijeti ovu ideju i predložiti da završe sezonu proglašenjem Celtica prvakom. Zasad postoje nezvanične najave da bi još nekoliko saveza krenulo tim smjerom, ali niko se neće odlučiti definitivno na taj korak bez odobrenja Niona.

Naposljetku, očekuje se da na današnjem skupu UEFA iznese i nove prijedloge po pitanju termina završnice Lige prvaka i Evropske lige (vjerovatno u avgustu), kao i početku naredne sezone evropskih kupova (vjerovatno u oktobru).

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Danas novi sastanak: UEFA spremna saslušati prijedloge o proglašenju prvaka u nekim ligama pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement