Connect with us

BiH

Danas protest trgovaca i uslužnih radnika: Želimo slobodne dane za pra…

Avatar

Published

onSindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine – STBIH organizirat će danas u podne online protest pod nazivom “Slobodni za praznike!”.

Cilj protesta je ukazati na potrebu da i radnici i radnice u sektoru trgovine i usluga imaju pravo provesti praznike sa svojim porodicama.
Sindikat će organizirati i konferenciju za medije gdje će se obratiti predsjednica STBIH Mersiha Beširović, glavna povjerenica Konzum BiH Blaženka Marković te regionalni povjereici STBiH Željka Rubinić i Dragan Došen.
Tokom press konferencije, predstavnici medija i gosti imat će priliku uživo pratiti online protest i svjedočiti video i porukama podrške.
Statistika kaže da od zabilježenih 340 prijava kršenja radničkih prava prošle godine, 262 su se odnosile na prekovremene sate. Neplaćanje prekovremenih sati prijavilo je 105 uposlenih, 72 nemogućnost korištenja slobodnog dana u sedmici, a njih 43 problem vezan za pravo na korištenje godišnjeg odmora i dnevne pauze.

(klix)
Objava Danas protest trgovaca i uslužnih radnika: Želimo slobodne dane za praznike pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement