Connect with us

Jajce

“Dani srednjovjekovlja” ponovo u Jajcu – Jajce Press – Provjereno, s lica mjesta

Avatar

Published

on

Po drugi put u gradu Jajcu održat će se “Dani srednjovjekovlja”. Manifestacija će se održati u subotu 6. jula/srpnja na gradskoj tvrđavi. Taj dan se Jajce vraća u 15. stoljeće, slavno doba vladavine kralja Stjepana Tomaševića.

I ove godine pripremljen je atraktivan program na kojem će sudjelovati viteške skupine i kaskaderi odjeveni u replike povijesnih viteških odora, a bogat program pripremljen je za sve generacije;

18:00 sati – mimohod od gradskog parka do platoa katakombi,
18:30 sati – postrojavanje vitezova, krunidba kralja, predstavljanje poštanske markice HP Mostar “Katakombe u Jajcu”,
20:00 sati – radionice bosančice, streličarstva i mačevanja na tvrđavi,
21:00 sati – viteške igre, vatreni show i zabavni program

Na manifestaciji će sudjelovati viteške skupine iz Jajca, Stoca, Ljubuškog, Tomislavgrada, Klisa, Pakoštana, Šibenika, Požege i Koprivnice. U zabavnom dijelu programa nastupit će mandolinski orkestar HKD Napredak iz Jajca, Ansambl Audiatur iz Zagreba te Mak teatar iz Zagreba.

„Dani srednjovjekovlja“ predstavljaju jednu od najznačajnijih kulturno-turističkih manifestacija koja ima za cilj predstaviti bogatu srednjovjekovnu baštinu u Bosni i Hercegovini, a poseban značaj joj daje činjenica da se održava u kraljevskom gradu Jajcu.

Organizator ove manifestacije je JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala”, a generalni pokrovitelj Općina Jajce.

Feed: jajcepress.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement