Connect with us

Jajce Online

Danis Tanović snima svoju prvu seriju, producira je HBO

Jajce Online

Published

onOskarovac Danis Tanović (49), kako „Dnevni avaz“ ekskluzivno saznaje, 1. marta počinje snimati seriju i to u produkciji američke kuće HBO.
Strogi ugovor
Ovo je ujedno i prvi put u karijeri da Tanović potpisuje režiju za neki serijski projekt, a javnost o svemu ovome planira upoznati za desetak dana.
„Avaz“ ipak otkriva da je riječ o internacionalnom projektu, čije snimanje bi se trebalo odvijati u Zagrebu.
Prema riječima našeg izvora, direktor fotografije je Erol Zupčević, a kasting za glumce koji će igrati u seriji je trajao više od pola godine.
– Koliko znam, učestvovat će uglavnom glumci iz naše zemlje, s tim da se možda pojavi i neki strani – pojašnjava naš izvor.
Ovaj veliki projekt priprema se već neko vrijeme, ali se sve radi u strogoj tajnosti i zbog toga što su akteri ugovorom obavezani na šutnju te ne smiju otkrivati detalje.
 Odlasci u London
– Sama činjenica da će serija biti snimana u HBO produkciji govori o tome da se ne smiju otkrivati detalji. Više informacija trebalo bi se znati vrlo brzo – pojašnjava naš izvor.
Iz HBO Adrie, čije je sjedište u Zagrebu, jučer su nam također potvrdili da Tanović uskoro počinje snimati seriju, ali su i naglasili da s informacijama još ne smiju izlaziti u javnost.
Uporedo s pripremom za seriju, Tanović je u posljednje vrijeme često poslovno boravio u Londonu.
O radnji serije…
Kada je u pitanju radnja serije, još se ne znaju detalji.
– Danis uglavnom ništa ne otkriva dok ne bude sto posto siguran i dok sve ne bude spremno, tako je i ovaj put. Ono što je sigurno je to da će se u seriji naći vrhunski glumci, jer od njega ne možemo ništa drugo ni očekivati – kaže naš izvor.
(Avaz)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement