11.2 C
Jajce
Srijeda, 21 veljače, 2024
BiH

“Daruj krv, budi opet njihov heroj”

Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka organizira akciju darivcanja krvi pod nazovim “Daruj krv, budi opet njihov heroj”.

– Pozivamo Vas da nam se pridružite u četvrtak, 3. februara 2022. godine, od 8 do 17.30 sati u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH gdje će biti održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Pitamo li se ikada kako izgleda liječenje jednog djeteta oboljelog od raka? To je proces koji nije nimalo lak. Zahtjevan je kako mentalno, tako i fizički. Terapije su iscrpljujuće za dječiji organizam i narušavaju cijeli balans u tijelu. Tako terapija utiče i na “proizvodnju” krvnih ćelija, koje su ključne za nesmetan razvoj i život.

Upravo u trenucima kada su nivoi krvnih ćelija nezadovoljavajući za dalji nastavak liječenja potrebna je transfuzija krvi i njenih derivata. U ovom slučaju krv je lijek. Krv je život.

Stoga pozivamo sve građane da daruju krv u sklopu akcije darivanja krvi, koju organizuju Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH, Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar Sarajevo i Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi! – saopćeno je iz Udruženja

 

 

(avaz)

The post “Daruj krv, budi opet njihov heroj” appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Počelo je. Dodikov SNSD povukao najavljeni potez, ovo će dodatno podići tenzije

Web Portali

U decembru najviše rasle cijene hrane

Jajce Online

U Španiji uhapšen muškarac koji je korona virusom zarazio 22 osobe

Jajce Online