Connect with us

BiH

Davor Dragičević otkrio zašto je morao napustiti Banja Luku

Avatar

Published

onDavor Dragičević, otac Davida Dragičevića koji je pod nerazjašnjenim okolnostima pronađen mrtav u Banja Luci još u martu 2018, potvrdio je da nakon bijega iz BiH živi u Austriji i u toj zemlji planira zatražiti politički azil.
Istovremeno, Dragičević je najavio da će nastaviti borbu za istinu o sudbini svog sina za kog tvrdi da je ubijen, a za sve to krivi “kriminalnu organizaciju” za koju tvrdi da njom upravlja sadašnji predsjednik Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
U videointervjuu koji je u četvrtak objavio austrijski internet portal “Balkanske priče” (“Balkan Stories”) Dragičević je rekao kako je morao napustiti Banju Luku jer je strahovao za život nakon što je policija Republike Srpske u decembru 2018. silom ugušila proteste grupe “Pravda za Davida”.
– U Austriji sam sada siguran. Policija tamo me željela uhapsiti, poslati u zatvor i na kraju ubiti jer imam sve dokaze i videomaterijal koji dokazuje da je moj sin David Dragičević ubijen – rekao je Davor.
Dragičević je ponovio tvrdnju da iza tog zločina uz Dodika stoje i sadašnja predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, entitetski ministar unutarnjih poslova Dragan Lukač te nekolicina visokih policijskih funkcionera koji, kako je kazao, nastoje prikriti ubice i nalogodavce tog zločina.
Zbog te činjenice, utvrdio je Dragičević, ljudi koji se u BiH još bore za istinu o Davidovoj smrti imaju puno problema s vlastima u RS-u.
Upozorio je da je zabrinut za njihovu sigurnost i živote kojima prijeti “totalitarni sistem” koji vlada Republikom Srpskom.
Rekao je kako se nada da će se ipak moći vratiti u BiH prije ili kasnije i pridružiti se onima koji ga danas podupiru u njegovoj borbi, a u međuvremenu će organizirati okupljanja u Austriji kako bi skrenuo pažnju na Davidov, ali i slučaj drugih nerazjašnjenih ubistava u BiH, poput smrti Dženana Memića u Sarajevu.
 
 
(avaz)
Objava Davor Dragičević otkrio zašto je morao napustiti Banja Luku pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement