Connect with us

BiH

Desetogodišnji Armin Mehić potpisao svoj prvi sponzorski ugovor

Avatar

Published

on


Armin Mehić, desetogodišnji karatista iz Travnika, član KK Vezir jučer je u prostorijama Medical Centra na mjestu Dolac kod Travnika potpisao svoj prvi sponzorski ugovor sa istoimenom firmom koja je u vlasništvu dr. Mithata Asotića.

Super  talentovani i nadareni Mehić je aktuelni Državni prvak u svojoj kategoriji, a zanimljiva informacija je da već šest uzastopnih takmičenja nije izgubio niti jednog poena, što još nikom nije uspjelo za rukom. Armin će od svog sponzora dobiti vrijednu sportsku opremu, a dobijati će i mjesečnu stipendiju.

Armin je nepune dvije godine član KK Vezir, a trenira ga također vrhunski karatista, a danas trener, 23-godišnji Arnes Selman, nosilac Crnog pojasa 2. Dan. Trener nije krio oduševljenje nakon potpisa ugovora mladog Armina.

Drago mi je da još uvijek ima ljudi koji znaju prepoznati uspjeh, trud i zalaganje jednog mladog sportiste, te na bilo koji način žele da budu “vjetar u leđa” tim sportašima i djeci. Drago mi je i zbog Armina, jer će to olakšati klubu, a ponajviše njegovim roditeljima, kojima će biti lakše finansirati Arminove troškove odlaska na razna takmičenja u BiH i van granica nađe države. Nakon ovoga siguran sam da će Arminu još više porasti samopouzdanje i olakšati će mu u ostvarivanju njegovih ciljeva, kazao nam je Arminov trener, Selman Arnes.

Pored toga što je vrhunski sportista, Armin je i odličan učenik. Svaki dan na treninge putuje 30 km u jednom pravcu, što je dovoljan dokaz da Arminu ne postoji prepreka da svakodnevno trenira sa ostalom djecom i stvara nove, najpozitivnije rezultate.

Hvala još jednom Medical centru i gosp. Mithatu Asotiću na sponzorstvu i ukazanom povjerenju i iskreno se nadam da ćemo zajedno napraviti još bolje rezultate i sa ostalom djecom i da ćemo opravdati povjerenje koje nam je ukazao gosp. Asotić, dodao je Selman i na taj način se zahvalio Medical centru.

Jusuf Rujanac 

Feed: Senzor24.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement