Connect with us

BiH

Detalji drame koja je zadesila Hrvaticu: Krenula iz Čelinca prema Minh…

Avatar

Published

on

Nakon što su pripadnici MUP-a RS u šumi kod Prijedora pronašli državljanku Hrvatske čiji su inicijali M.K. koja se izgubila u utorak, 13. augusta, u namjeri da napusti teritoriju BiH, objavljeni su i detalji dramatične situacije u kojoj se našla.

Nakon što su pripadnici MUP-a RS u šumi kod Prijedora pronašli državljanku Hrvatske čiji su inicijali M.K. koja se izgubila u utorak, 13. augusta, u namjeri da napusti teritoriju BiH, objavljeni su i detalji dramatične situacije u kojoj se našla.

Ona je,, naime, imala buran povratak kući u Minhen iz Čelinca, jer se izgubila i u teškom je stanju pronađena u šumi udaljenoj nekoliko kilometara od glavnog puta na području Prijedora.

Moguća tragedija je izbjegnuta zahvaljujući požrtvovanoj reakciji pripadnika Policijskih uprava Banja Luka i Prijedor, kao i Uprave za policijsku podršku MUP RS, piše Srpskainfo.

U spašavanju Hrvatice učestvovao je veliki broj policijaca, ali i specijalna vozila.

“Ona se u utorak pozdravila sa njima i krenula kući prema Minhenu. Ubrzo nakon što je krenuli kući, ona je očito pogrešno skrenula i tada kreću njeni problemi. Ona je shvatila da se izgubila, ali je tek drugi dan telefonom pozvala rođaka iz Čelinca i rekla mu da sumnja da je na pravom putu i objašnjavala mu gde je skretala. Njen rođak je u srijedu prijavio policiji da se ona izgubila i da se nalazi na nepoznatoj teritoriju u šumi iz koje ne može da izađe. Ona je rođaku objašnjavala gdje je skrenula, kako sada izgleda priroda oko nje, međutim to njemu ništa nije bilo poznato i nije mogao da joj pomogne. Zbog toga se on odlučio da to sve prijavi policiji”, rekli su policijski izvori.

Nakon što je policiji prijavio da se izgubila, odmah je organizovana velika potraga za njom.

Na teren su izašli policajci, kao i Uprava za podršku sa specijalnim vozilom za lociranje. Cijeli dan je trajala potraga, ali bezuspješno.

“Odmah drugi dan ujutru je nastavljena potraga. Pripadnici PU Banjaluka su krenuli sa jedne, a njihove kolege iz Prijedora sa druge strane. Na sreću ovo je dalo rezultate i uspjeli su je locirati i pronaći u četvrtak oko 11.30 sati. Ona je već bila u veoma teškom stanju i na sreću da su je policajaci na vrijeme pronašli. Da je prošlo još vremena, ko zna šta bi se desilo”, rekao je policijski izvor.

Ističe da nikome nije jasno kako je uspjela da završi u šumi prema Sanskom Mostu, ako je krenula prema Minhenu.

On ističe da kada su je pronašli da se vidjelo da je bila uplašena i u strahu, ali i da joj je laknulo kada je vidjela policajce koji idu prema njoj.

– Mislim da više neće kretati na nepoznati put bez navigacije, ili bar da se pripremi da zna kojim putem treba ići – dodao je na kraju naš sagovornik.

Klix.ba

Objava Detalji drame koja je zadesila Hrvaticu: Krenula iz Čelinca prema Minhenu i završila u šumi pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement