Connect with us

BiH

Detalji tragedije u porodilištu: Dijete je udahnulo tri puta i preminu…

Avatar

Published

on

Detalji tragedije u porodilištu: Dijete je udahnulo tri puta i preminu...

Kako i zbog čega je odmah nakon rođenja preminula beba porodilje M. L. (21) u porodilištu u Aleksincu još nije jasno. Obdukiconi nalaz, ali i izvještaj inspekcije trebalo bi da odgovore na ovo pitanje u narednom periodu, a njeni najbliži tvrde da je potrebno ispitati rad ljekara ove ustanove.

Tek rođena beba preminula je proteklog vikenda nako što je rođena carskim rezom. Podsjećamo da se ovo dogodilo samo osam dana pošto je u istoj bolnici preminula porodilja Danijela Krstić (31), piše Blic.

M. L. je primljena u bolnicu 15, a porođaj je obavljen 17. avgusta, kada je, kako saznajemo, “rođeno živo dijete koje je ubrzo preminulo”. Šta se zapravo dogodilo još je nejasno jer je potrebno sačekati obdukcioni nalaz, ali i izvještaj inspekcijske kontrole, prenosi Hayat.ba.

Stric preminule bebe D. L. objasnio je da je M. L. imala urednu trudnoću, da je sve bilo u redu te da ovako nešto nisu očekivali.

– Sve je bilo u redu tokom trudnoće, pomjeranje datuma od 2. avgusta smo prihvatili jer nam je rečeno da je pogrešno preračunato, to se i dešava. Tu nema ničeg spornog, ona je dijete osjećala sve vrijeme. Ono što takođe znam jeste da su ljekari insistirali na prirodnom porođaju, a zatim je obavljen carski rez, tako da to treba ispitati – priča za Blic D. L.

Prema njegovim riječima, dijete je rođeno živo te je tri puta udahnulo i onda umrlo.

Please follow and like us:

(Srednjabosna.com)

Objava Detalji tragedije u porodilištu: Dijete je udahnulo tri puta i preminulo pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement