9.8 C
Jajce
Četvrtak, 8 veljače, 2024
BiH

Detalji ubojstva u Tuzli: Policajac Elvis Ćustendil pravio probleme, ubio šeficu kafića koja je pokušala da ga smiri

Žena je krenula bježati ka susjednom kafiću, a ubica ju je ustrijelio te je nesretna žena pala, a on je potom u nju ispalio još nekoliko hitaca te je na mjestu preminula

U Tržnom centru na Brčanskoj Malti sinoć oko 21 sat ubijena je šefica kafića Amra Kahrimanović. Nju je hicima iz pištolja ubio policajac Elvis Ćustendil, koji je nakon toga napustio objekat, ali je brzo uhapšen.
– Sinoć oko 21 sat u ugostiteljskom objektu u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli sa više hitaca iz pištolja ubijena je 52-godišnja A. K. iz Tuzle. Osumnjičeni E. Ć., koji je službenik Uprave policije MUP-a TK, lišen je slobode. Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policje MUP-a TK. Dežurni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela ubijene žene.

U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva. U toku su istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ubistvo žene – rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Kako saznaje Faktor od očevidaca događaja, Ćustendil je prije tragičnog događaja pravio probleme u ugostiteljskom objektu u kojem je radila ubijena, a sukobio se i s nekim od gostiju. Amra Kahrimanović je došla i pokušala da ga smiri, a on je bijes umjerio ka njoj te izvadio pištolj. Žena je krenula bježati ka susjednom kafiću, a ubica ju je ustrijelio te je nesretna žena pala, a on je potom u nju ispalio još nekoliko hitaca te je na mjestu preminula.
U tržnom centru Sjenjak uviđaj je okončan i uklonjeni su svi tragovi zločina, jedino je kafić u kojem je radila ubijena žena zatvoren.

Povezane vijesti

Ko bi mogli biti kandidati za Predsjedništvo BiH?

Jajce Online

Delegacija Crne Gore u posjeti Federalnoj upravi policije

Jajce Online

Poziv mladima iz Jajca na učešće u besplatnom petodnevnom kampu

Jajce Online