13.1 C
Jajce
Utorak, 19 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Diego Arria: Ponos zbog nagrade Počasni građanin Sarajeva

Venecuelanski diplomata i bivši predsjednik Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija 1992. godine Diego Enrique Arria Salicetti primio je sinoć nagradu Počasni građanin Sarajeva u 2021. godinu.

Na svečanosti u Vijećnici istakao je ponos zbog nagrade koja mu je uručena i, kako je kazao, znači mu više nego ijedna druga koju je do sad dobio. Taj trenutak sreće podijelio je i sa kćerkom, koja je došla sa njim u Sarajevo.

Ambasador Arria je prvi visoki zvaničnik međunarodne zajednice koji je tokom posjete Srebrenici izjavio da se tu odvija ‘usporeni proces’. Svijetu je, kaže, trebalo još dvije godine da to zaustavi.

Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva u 2021. godini dodijeljena je u četiri kategorije. Za oblast umjetnosti dobitnik je prof. Asim Horozić, za druge oblasti rada i stvaralaštva fra Ivo Marković, oblast obrazovanja Arzija Pašalić, dok je  za oblast  zdravstva i socijalne zaštite nagrađeno Udruženju ‘Oaza’, koje brine o osobama s intelektualnim teškoćama.

Šestoaprilska nagrada se dodjeljuje na Dan oslobođenja Sarajeva, ali je odgađana zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom.

(Fena)

Agencije

The post Diego Arria: Ponos zbog nagrade Počasni građanin Sarajeva appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

EU izdvojila više 300 milijuna eura za BiH

Jajce Online

Uništili smo crvene jabuke, uskoro će skroz nestati

Jajce Online

BHRT saznaje: SIPA provjerava nabavku respiratora u RS

Jajce Online