7.3 C
Jajce
Subota, 24 veljače, 2024
BiH

Dino Merlin o karijeri, svetom mjesecu, privatnom životu: Ramazan je moje sklonište

– Ove pjesme govore o opraštanju i iskupljenju. To su priče o srušenim mostovima među ljudima, mostovima koje ponovo treba graditi. Najbolje govorim kad pjevam, pa se ova priča završila kao pjesma, a kako mi je ovo sve veoma važno, malo mi je bila jedna, pa sam napisao dvije. Nekada nam život podijeli krive karte, ali zato imamo prave ruke koje pružamo prema drugima, otvorena srca, u želji da nanovo stvaramo. Ovo je moj način da nekome ko mi je važan kažem da mi je žao – rekao je Dino Merlin za „Avaz“.

Različiti putevi

Jeste li u konačnici zadovoljni pjesmama?

– Jesam, na promociji su svi lijepo reagirali i na pjesmu i na spot. Snažno sam vezan za ovu temu i zato mi je bitno da su ostali oduševljeni. Malo mi je bila jedna pjesma, pa sam napisao dvije koje imaju različite puteve, ali vode do istog cilja…

 

Jesu li ove pjesme najava novog albuma?

– To ovisi o situaciji ovdje i u svijetu. Kako bi se stanje izbalansiralo, moja publika i ja trebamo imati iste pozicije. Ne bih želio biti siguran na bini, a da je moja publika nesigurna u smislu daljnjeg nastavka pandemije koronavirusa. Želim da se to stabilizira pa da nastavimo gdje smo stali.

Jedva čekam da dođe ta tišina

U subotu nastupa ramazan. Obično se Vi u tom svetom mjesecu povučete iz javnosti. Vjerovatno će tako biti i ovog puta?

– Ramazan je jedna oaza, to je moje sklonište od haosa koji živimo u ovom svijetu van ramazana. Jedva čekam da dođe ta tišina, taj blagi, lijepi prekrivač da me malo smiri.

Kompletan intervju čitajte sutra u printanom izdanju “Dnevnog avaza”.


(Avaz)

The post Dino Merlin o karijeri, svetom mjesecu, privatnom životu: Ramazan je moje sklonište appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Da li biste živjeli u ovoj jedinstvenoj kućici?

Jajce Online

Nakon 35 godina braka, rekao je ženi da je prestara za njega

Jajce Online

Atraktivna Diana Jović Cvetinović učestvovala u pokušaju otmice bijeljinskog advokata

Jajce Online