Connect with us

BiH

Dižu se i studenti: “Onaj ko je ubio Dženana pušten je da ubije još ne…

Avatar

Published

on

Dižu se i studenti: “Onaj ko je ubio Dženana pušten je da ubije još ne...

BiH

pridružuju se protestima

Kako su istakli u saopćenju za javnost, Dženan bio student kao i svi oni, ali da je “neko odlučio da on svoje studije ne završi”

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Proteste “Pravda za Dženana Memića”, koji će se održati u subotu, 8. februara ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, podržat će i Udruženje studenata Studentskog centra Sarajevo.

Kako su istakli u saopćenju za javnost, Dženan bio student kao i svi oni, ali da je “neko odlučio da on svoje studije ne završi”.

“Taj neko je na slobodi, pušten da ubije još nekoga od nas ako mu bude po volji. Primjer nekažnjavanja ovoga ubistva daje za pravo i ostalima da ubijaju i da budu slobodi. Dužnost nas studenata, kao budućih nosioca države Bosne i Hercegovine i kao glavne nade za bolje sutra, je da dignemo glas i zaustavimo odvođenje naše države i njenih građana u propast. Prije četiri godine to je bio Dženan, sutra smo to mi”, navedeno je u saopćenju.

Iz Udruženja su pozvali studente da dođu u što većem broju, te “pokažu da neće biti generacija koju će tlačiti i ponižavati te da neće dopustiti da ih unište svojom politikom”.

“USSC se oštro ograđuje od bilo kakvih političkih naklonosti i političkih ciljeva protesta”, poručuju studenti.

Fokus.ba

Objava Dižu se i studenti: “Onaj ko je ubio Dženana pušten je da ubije još nekog” pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement