Connect with us

Jajce

Dječak iz Podmilačja slikovito opisao jesen u svom kraju

Avatar

Published

on

Danas je u našu redakciju stiglo pismo od učenika iz jajačkog naselja Podmilačje, koji je kako je sam naveo, “Popio keca od nastavnice, ne smijem ćaći na oči, a samo sam bio iskren. Pomozite kako znate”.

Mi smo odlučili da njegov pismeni rad prenesemo u cijelosti pa da vi sami procijenite ima li šta sporno u njemu

Jesen u mom kraju

Jesen je napokon došla i pokazala svoje lice. Mati je skuhala trista tegli ajvara, svaki dan nam dolazila neka rodbina, koju nisam ni znao i hvalili ajvar. Moja mati svakom po teglu ljutog i teglu blagog spakovala.

Meni to brate nit se jede, a niti mi se pije onaj sok od drenjaka. Njega neće niko, vele rođaci, imamo i mi smo kuhali. Ma uzmite njega, moramo ga sad stalno piti, neš kole vidjeti nikako.

E onda stari doćera drva. Tada me svi hvale i viču vide momčine, a ti cijepaj i cijepaj. Pa složi u šupu, jebl’a ga šupa sto metara od kuće. Kako ih slažem tako kontam kako ću ih po onom snijegu unositi u kuću prtinom koju opet moram sam napraviti.

Taman to zgotovimo onda piči na selo peci rakiju. Uvijek isti. Ujak se napije k’o vo prvi dan i ne otrijezni se do marta. Ja moram paziti da ne sruši koto. Jebo ih koto.

Eto ti jesen moja. Samo da ukrka Bjelan da odmorimo svi!

 

 

(50 nijansi pive)

 Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement