Connect with us

BiH

Djelimično obustavljen saobraćaj na putu Jajce-Bihać

Avatar

Published

onNa magistralnom putu Јajce-Bihać zbog izlivanja rijeke Јošavke zaplavljena je jedna kolovozna traka u mjestu Јezero, u dužini od oko 50 metara, pa se vozila propuštaju naizmjenično jednom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.
Na lokalnom putu Blagaj Јapra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne.
U Novom Gradu, na lokalnom putu Urije-Šuća, zbog izlivanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda.
Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Miloševo izlila se rijeka Vrbanja i poplavila jednu saobraćajnu traku, tako da se saobraćaj za sada odvija otežano, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Nivo vodostaja Vrbanje raste i uskoro se očekuje da će na ovom lokalitetu saobraćaj biti potpuno obustavljen, navode iz AMS Republike Srpske.
Zbog aktiviranja klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj u mjestu Crna Rijeka na magistralnom putu Čelinac-Kotor Varoš.
Zbog izlivanja rijeke Usore na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Banjaluka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić.
Zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.
Takođe zbog odrona, otežano jednom trakom saobraća se na magistralnom putu preko prevoja Borja, na skretanju za Hajdučke vode.
Na regionalnom putu Kneževo-Turbe u mjestima Borak i Imljani odroni su očišćeni i saobraćaj se sada odvija nesmetano.
Na regionalnom putu Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.
Zbog izlivanja vode na kolovoz otežano se saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, na skretanju za Јošavku i na regionalnom putu Čelinac-Dubrava Stara u mjestu Grabovac i Bojići.
Na svim putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz AMS upozoravaju na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.
Obilna kiša otežava i usporava odvijanje saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj, navode iz AMS i apeluju da se vozi maksimalno oprezno i da se vožnja prilagodi trenutnom stanju na putevima.
Na području Federacije BiH zbog veće količine vode u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa magistralnog puta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
 
 
(agencije)
Objava Djelimično obustavljen saobraćaj na putu Jajce-Bihać pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement