16.9 C
Jajce
Subota, 28 svibnja, 2022
BiH

Djevojčice u dobi od 12 do 14 godina tjerao da mu šalju eksplicitne fotografije i videosnimke

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po naredbi Općinskog suda u Zenici izvršili su u petak pretres stana i pokretnih stvari osobe iz Zenice koja je osumnjičena za izvršenje krivičnog djela iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

– Krivično djelo je izvršeno na način da je osumnjičeno lice u prethodnom periodu, posredstvom društvene mreže Instagram uspostavljalo kontakt sa maloljetnim osobama ženskog pola sa područja Bosne i Hercegovine, starosne dobi od 12 do 14 godina, te od istih pribavljao seksualno eksplicitne fotografije i videosnimke. Pod prijetnjom njihovog javnog objavljivanja, ova osoba je ucjenjivala svoje žrtve, odnosno primoravala ih da sačinjavaju dodatne snimke, seksualno eksplictinog sadržaja i da mu ih šalju.

Tokom pretresa, privremeno je oduzeta informatička oprema, te su tom prilikom pronađeni tragovi izvršenja predmetnog krivičnog djela, o kojim radnjama će u narednom periodu biti sačinjen i Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostavljen odgovarajući Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.

 

 

(agencije)

The post Djevojčice u dobi od 12 do 14 godina tjerao da mu šalju eksplicitne fotografije i videosnimke appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Perry: Toliko je o meni pisano u prošlosti, mislim da je vrijeme za moju priču

Jajce Online

Na aerodromu u Istanbulu zaplijenjen dijamant vrijedan deset miliona lira

Jajce Online

Unatoč preprekama Dženana ne odustaje: Radom i trudom uspjela ostvariti većinu zacrtanih ciljeva

Jajce Online