Connect with us

BiH

“Dm drogerie markt” najpoželjniji poslodavac BiH u 2019. godini

Avatar

Published

onKompanija “dm drogerie markt” proglašena je najpoželjnijim poslodavcem Bosne i Hercegovine u 2019. godini među top deset kompanija u kategoriji nezavisnoj od sektora u kojem posluju.

Priznanje je uručila Kompanija Kolektiv/Posao.ba na ceremoniji održanoj večeras u Sarajevu.
Ostalih devet kompanija u ovoj kategoriji, kojima su također uručena priznanja, su: Hifa Petrol, Bh Telecom, UniCredit Bank BH, Coca Cola HBC Sarajevo, Bosnalijek, Violeta, Elektroprivreda BiH, Al Jazeera Balkans i NLB Banka.
Na večerašnjoj svečanosti su uručena i priznanja odnosno proglašene po tri kompanije najpoželjniji poslodavci u 16 poslovnih sektora.
U medijskom sektoru, na trećem mjestu je Klix.ba, na drugom N1, a najpoželjniji poslodavac je Al Jazeera Balkans.
U finansijskom sektoru, Sberbank BH je na trećem mjestu, NLB Banka na drugom a najpoželjniji poslodavac je UniCredit Bank.
U proizvodnom sektoru je najpoželjnijim poslodavcem proglašena kompanija Violeta, druga je Prevent Group BiH, a treća Wolkswagen Sarajevo.
“Dm drogerie markt” je najuspješniji poslodavac i u sektoru maloprodaje, druga u ovoj kategoriji je kompanija JYSK, a treća kompanija Bingo.
U FMCG sektoru, na prvom mjestu je kompanija Coca Cola HBC Sarajevo, na drugom AS Grupacija, a na trećem Philip Morris BH.
U Fashion&Retail sektoru je napoželjniji poslodavac kompanija Alma Ras, Sport Vision je na drugom mjestu, a treća je kompanija Dichmann.
ICT je sektor u kojem je najbolja kompanija Telemach, druga Nsoft i treća LANACO.
Kompanija ORBICO je proglašena najpoželjnijim poslodavcem 2019. u distributivnom sektoru, a slijede je Nelt d.o.o i firma Ataco.
Sektor nafte i plina je područje u kojem je nejpoželjniji poslodavac Hifa Petrol, dok je javnom sektoru to kompanija BH Telecom koju slijede Elektroprivreda BiH i m:tel.
Kompanija Klas je proglašena najpoželjnijim poslodavcem u prehrambenom sektoru, druga je Meggle BiH i treća Podravka.
U PR i marketing sektoru je najbolja Altermedia. Slijede je Coloseum Tuzla i McCann Sarajevo. Hotel Mellain iz Tuzle je najpoželjniji poslodavac u sektoru hotelijerstva i turizma, a slijede ga Sol Azur &Buena Vista i Etno selo Stanišići.
U farmaceutskom sektoru, na prvom mjestu je kompanija Bosnalijek, Pliva na drugom, a na trećem Pharmamed, dok je u sektoru računovodstva i revizije, najboljom proglašena kompanija Deloitte koju slijede FINconsult i Revicon.
U BPO sektoru, priznanja su ponijele kompanije – Teleperformance kao prva, Trizma GS iz Banje Luke druga, dok je trećenagrađena AS Marketing.
Najpoželjnijeg poslodavca Bosne i Hercegovine trinaesti put po redu biraju posjetitelji portala Posao.ba.
U ovogodišnjem izboru, učestvovalo je najviše ispitanika iz dobne skupine 25 do 34 godine, iz Bosne i Hercegovine, ali i iz inozemstva. Najviše anketiranih je iz gradova Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka i Zenica.
Među najvišim kriterijima koji su odlučivali o izboru su dobar odnos poslodavca prema uposlenima, pozitivno radno okruženje i visok kvalitet proizvoda i usluga.
Gotovo 60 posto ispitanih ne rade za poslodavca za kojeg su glasali, saopćili su na ceremoniji dodjele priznanja organizatori iz kompanije Kolektiv/Posao.ba.
Osnivač portala Posao.ba Edin Mehić kazao je da je ovogodišnji izbor bio u znaku društvene odgovornosti poslovanja, s naglaskom na poslovnu orijentaciju kompanija za zapošljavanje mladih ljudi.

(klix)
Objava “Dm drogerie markt” najpoželjniji poslodavac BiH u 2019. godini pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement