Connect with us

Jajce Online

Dobio posebnu ulogu u novom klubu: Haris Medunjanin je od velikog znač…

Avatar

Published

on

Američki mediji pišu da je Haris Medunjanin od velikog značaja za Cincinnati zbog svog velikog iskustva, a sada ga koristi i kako bi pomogao mnogim mladim fudbalerima u timu.

Američki mediji pišu da je Haris Medunjanin od velikog značaja za Cincinnati zbog svog velikog iskustva, a sada ga koristi i kako bi pomogao mnogim mladim fudbalerima u timu.

Nakon užasne prve sezone u MLS-u, u kojoj je Cincinnati završio na dnu Istočne konferencije, klub je odlučio uložiti u mlade fudbalere i istinske talente, posebno u ofanzivnom dijelu.

Neočekivano, klub je angažovao Medunjanina, kojem je istekao ugovor sa Philadelphijom Union, a mnogi su bili skeptični zbog ovog transfera, međutim već u Cincinnatiju ističu da je bh. veznjak od izuzetne važnosti za ekipu.

“Možete ga vidjeti kako mnogo priča. To je jedna od stvari koje očekujem od njega, da dijeli iskustvo. Ne samo mladim igračima, već svima”, rekao je trener Ron Jans.

U Cincinnatiju smatraju da Medunjaninovo mentorstvo može mnogo poslužiti i kratkoročnim i dugoročnim ciljevima.

Bh. veznjak je najstariji igrač u rosteru Cincinnatija, a radio je na nekim vježbama sa Frankiejem Amayom, koji je sa 19 godina najmlađi fudbaler u ovoj američkoj ekipi.

“Prilično je lijepo. Ima ogromno iskustvo. Dobro razumije igru, ima dobru tehniku i pregled. Dobro je imati saigrača poput njega”, rekao je mladi Amaya.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Dobio posebnu ulogu u novom klubu: Haris Medunjanin je od velikog značaja za Cincinnati pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement