14.1 C
Jajce
Nedjelja, 4 lipnja, 2023
BiH

Dodik danas u Moskvi s Putinom o političkim temama i konkretnim projektima

Dodik danas u Moskvi s Putinom o političkim temama i konkretnim projektima
MOSKVA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je uoči današnjeg sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom da će s njim razgovarati o političkim temama i konkretnim projektima.

“Znam da predsjednik Putin ima puno posla, ali ću iskoristiti priliku da mu iznesem probleme koje imamo ovdje, kako se predstavnici Zapada ponašaju u našem regionu”, rekao je Dodik u intervjuu za TASS. .

Naveo je kako želi dobiti dodatnu potvrdu da će sve gospodarske aktivnosti vezane uz rafineriju nafte i mazuta, izgradnju plinovoda i plinskih termoelektrana biti u fokusu i prioritetu.

Dodik je dodao da Republika Srpska želi proširiti i kulturnu suradnju s Rusijom te naveo da je u tijeku izgradnja rusko-srpskog pravoslavnog centra u Banjoj Luci.

Izrazio je nadu da će biti završen u dogledno vrijeme i dodao da će predložiti Putinu da posjeti Banja Luku kada centar bude završen.

Na pitanje o sankcijama koje su zapadne zemlje uvele Rusiji, Dodik je kazao da Zapad zbog svoje nemoći sankcijama pokušava riješiti probleme s drugim narodima i državama.

“Nekima od nas uvedene su mi i osobne sankcije – uvedene su mi, primjerice, američke i britanske sankcije. Mislim da je njihova drskost Zapada u tom pogledu apsolutno očita.

Što se Rusije tiče, to je geostrateška igra u kojoj Zapad pokušava i misli da će uspjeti – baciti Rusiju na koljena, upropastiti je, spriječiti njen razvoj. Ali rezultati su loši.

Očigledno je da Evropa sada drhti i savija se pod sankcijama, a ne Rusija”, rekao je Dodik

Sa Samardžijom i Perovićem o susretu s Putinom

Dodik je večeras u Moskvi razgovarao s veleposlanikom BiH u Rusiji Željkom Samardžijom i šefom Predstavništva Republike Srpske Duškom Perovićem o sutrašnjem susretu s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, kao i mogućnostima daljnjeg proširenja suradnja.

glassrpske.com

Povezane vijesti

Nakon gotovo 4 godina od zatvaranja, otvara se Maya Bay u Tajlandu

Jajce Online

Đoković vadi krompir, nosi debla, kupa se u potoku

Jajce Online

Fotorobot Bašićevog ubice odgovara Adelu Kabašu

Jajce Online