Connect with us

BiH

Dodik: Izetbegović je o ANP-u počeo razmišljati nakon potpisivanja spo…

Avatar

Published

on

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obrazložio je zbog čega će na narednoj sjednici Predsjedništva glasati protiv Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obrazložio je zbog čega će na narednoj sjednici Predsjedništva glasati protiv Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).

“Prvo, to ne može nositi naziv nacionalni plan, jer u BiH postoje konstitutivni narodi a ne jedan narod, drugo, jasno se navodi da je taj plan zapravo automatsko članstvo u NATO-u”, kazao je on u intervjuu za RTRS.

Dodaje da nije istina da je mijenjao mišljenje, jer su i na samom potpisivanju Sporazuma prisutni znali njegov stav o NATO-u.

“Rekao sam i na sastanku, kada smo potpisivali Sporazum, da ANP neće doći na dnevni red, niti će biti usvojen i da ne računaju na našu podršku. Sam Bakir Izetbegović je rekao da je o ANP počeo da razmišlja nakon potpisivanja Sporazuma. Pitajte ga u srijedu o promjeni stava”, jasan je Dodik.

Kaže da zbog očite međunarodne podrške, prije svega Amerikanaca u BiH, Bošnjacima ne bi bio prvi put da izigraju dogovor, nadajući se da će dobiti i ono što im ne pripada. To, dodaje, pokazuje i pokušaj uplitanja američkog diplomate zaduženog za Euroaziju Matthewa Palmera u unutrašnja pitanja BiH.

“Juče su tražili da Amerikanci imaju uvid u to šta je tu na dnevnom redu. Јa sam rekao da oni ne mogu da se miješaju u to. To je sjednica organa, a njihoo uplitanje je direktno miješanje u unutrašnje stavri neke zemlje, ali to njima nije neprihvatljivo kao meni. Rekao sa da moji saradnici iz kabineta neće učestvovati u tom razgovoru, a onda su oni rekli “Dodika naljutio Palmer”. Šta ima veze šta je Palmer rekao”, navodi Dodik.

Dodik kaže da će se reakcija RS na sve što se bude dešavalo u utorak, za kada su zakazane vanredna i redovna sjednica Predsjedništva BiH, znati nakon 5. septembra, kada ističe rok važenja potpisanog sporazuma.

Klix.ba

Objava Dodik: Izetbegović je o ANP-u počeo razmišljati nakon potpisivanja sporazuma pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement