Connect with us

BiH

Dodik je odbio i prijedlog da se prvo imenuje VM, ali da Tegeltija u r…

Avatar

Published

on

Dodik je odbio i prijedlog da se prvo imenuje VM, ali da Tegeltija u r...

Milorad Dodik, kao predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH do sada je odbio sve prijedloge kompromisa kako bi se formirala vlast u BiH, a ova država nastavila saradnju s NATO-om šaljući svoj prvi Godišnji nacionalni program (ANP).

Milorad Dodik, kao predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH do sada je odbio sve prijedloge kompromisa kako bi se formirala vlast u BiH, a ova država nastavila saradnju s NATO-om šaljući svoj prvi Godišnji nacionalni program (ANP).

.related { border-radius:3px; min-height:100px; margin: 0 0 -20px 0 !important; box-shadow: 1px 1px 3px 0 rgba(0, 0, 0, 0.25); } .related a { border-bottom:0 !important; padding:10px !important; display:block; } .related a:hover {text-decoration:none; background-color: #f8f8f8; border-bottom:0 !important; } .related img.thimg { width:80px; height: auto; float: left; margin: 0 10px 0px 0px !important; } .related img.clock { width:10px; height:10px; margin-right:5px !important;margin-bottom: -1px; } .related span.kategorija { font-size: 12px; font-weight: 500; text-transform: uppercase; } .related span.vrijeme { float:right;font-size: 12px;line-height: 12px;color: #666; margin-top: 3px; } .related h3 { font-size: 0.9em; line-height: 1.4em; font-weight: 500; color: #333; text-decoration: none; font-family: “Roboto Slab” !important; margin: 0px !important; } @media screen and (min-width: 1000px) {.related h3 {font-size: 1em} } @media screen and (min-width: 1000px) {.related span.kategorija {font-size: 14px}} .related .clb { clear:both; }Prvobitno je nakon potpisivanja sporazuma trojice lidera o formiranju vlasti, Izetbegović predlagao da se u Brisel prije imEnovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara (SNSD) usvoji i u Brisel pošalje reducirani ANP. To bi značilo slanje plana reformi kada je u pitanju civilni sektor, dok bi se tzv. vojni segment izostavio. Ipak, Dodik je to odbio i o tome se nikada nije zvanično ni razgovaralo.

Naknadno, kada su zakazivane sjednice Predsjedništva BiH Dodiku je ponuđen zaključak da se prvo imenuje Vijeće ministara, uz obavezu predjsedavajućeg da u roku od 30 dana nakon imenovanja izradi u dostavi ANP.

Druga tačka tog zaključka bila je da ukoliko novoimenovani predsjedavajući Vijeća ministara BiH to ne bi učinio, ANP bi u Brisel poslao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Ipak, ni taj prijedlog kompromisa Dodik nije prihvatio, čime je potvrdio da uopće ne želi nastavak saradnje s NATO-om.

Nedavno se u proces pregovora za formiranje vlasti pokušao uključiti i komesar za proširenje Evropske unije Johannes Hahn, predlažaući da se bez odlaganja formira Vijeće ministara.

Ipak, evidentno je da do toga neće doći zbog Dodikovog neprihvatanja da se usvoji i pošalje ANP.

Klix.ba

Objava Dodik je odbio i prijedlog da se prvo imenuje VM, ali da Tegeltija u roku od 30 dana pošalje ANP pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement