Connect with us

BiH

Dodik na sastanku sa Sattlerom: Ako se uslovljava NATO-om, nisam sigur…

Avatar

Published

on

Foto: I.Š./Klix.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

Dodik je informirao šefa Delegacije EU da je spreman raditi na svim evropskim pitanjima i da je to dogovoreno i s Evropskom komisijom prilikom februarskog sastanka članova Predsjedništva BiH u Briselu, ali da, nažalost, nije na tome urađeno dovoljno jer je očigledno da je uvjetovanjem od ostala dva člana Predsjedništva BiH ANP-om, kao preduvjetom formiranja Vijeća ministara BiH, žrtvovan EU status BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sattler je naglasio da se ubrzano mora raditi na formiranju Vijeća ministara BiH, odnosno vlasti u BiH, jer su mnoga evropska sredstva za značajne projekte u BiH zbog toga zarobljena.

Foto: I.Š./Klix.ba Foto: I.Š./Klix.ba

​Dodik je prenio Sattleru da pri ovakvom stanju stvari, gdje se formiranje vlasti pokušava uvjetovati NATO članstvom, nije siguran da li je moguće u ovom momentu formirati vlast.

“Jedino racionalno je da se formira Vijeće ministara BiH i da se što prije na dnevni red stavi evropska agenda”, rekao je Dodik, naglašavajući da se ne mogu prihvatiti nikakve ucjene.

​Dodik je šefu Delegacije EU Sattleru poželio uspješan mandat u BiH.

Klix.ba

Objava Dodik na sastanku sa Sattlerom: Ako se uslovljava NATO-om, nisam siguran u formiranje vlasti pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement