Connect with us

BiH

Dodik: Paddy Ashdown je bio najveća štetočina u povijesti ovih prostor…

Volim Jajce

Published

onDodik je naveo da razumije da je Britanija veoma ogorčena na Rusiju što se tiče ovih prostora zato što je spriječila da u Vijeću sigurnosti UN-a prođe britanska rezolucija kako su Srbi genocidan narod prošlog vijeka, a nisu Nijemci ili neki drugi. On je napomenuo da su i oni sami genocidno društvo svih vjekova unazad, jer je poznato što su sve radili, ali se njima ništa ne smije reći.
dnevnik.ba
POVEZANO
Kako je ubojica iz Londonderryja bio Visoki predstavnik u BiH?
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocijenio je da je priča koja se plasira o “nekom malignom utjecaju” Rusije u BiH izmišljotina Engleske i nekih zapadnih središta moći, koji nisu imali “ništa pametnije smisliti”.
Dodik je kazao da se ovdje ubacuje ozbiljan novac iz Britanije, Amerike, da se vrši utjecaj, ali da nitko o tome ne govori, prenosi Srna.
“Kada bi pričali o njihovom utjecaju, njihovim prisustvima, njihovim novcima, mogli bi vidjeti tko ovdje ima utjecaj”, rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.
On je dodao da ovdje nema nijedne ruske televizije, ali da se vide neke druge.
“To nije sporno, samo govorim koliki je neki spin, a u narodu se kaže laž, posijan”, naglasio je Dodik.
On je istakao i da je “najveća štetočina svih vremena i čitave povijesti ovih prostora bio nekadašnji visoki predstavnik Paddy Ashdown” koji je bio produkt britanske politike na ovim prostorima.
Dodik je naveo da razumije da je Britanija veoma ogorčena na Rusiju što se tiče ovih prostora zato što je spriječila da u Vijeću sigurnosti UN-a prođe britanska rezolucija kako su Srbi genocidan narod prošlog vijeka, a nisu Nijemci ili neki drugi.
On je napomenuo da su i oni sami genocidno društvo svih vjekova unazad, jer je poznato što su sve radili, ali se njima ništa ne smije reći.
“Ovdje Srbi nemaju nijednog mjesta gdje mogu da kažu da su Britanci uradili nešto dobro za nas”, naglasio je Dodik i dodao da i danas okupljaju one koji su negativni prema Srbima.
Prema njegovim riječima, Rusi koji su tu samo da bi pomogli Republici Srpskoj i srpskom narodu odjednom su postali negativci.
On je podsjetio da je zamolio predsjednika Rusije Vladimira Putina da riješi pitanje Rafinerije nafte Brod, koju nitko nije htio, te da su napravili aranžman da se plati 124 milijuna eura, a da sve obveze prema radnicima i dobavljačima isplate Rusi.
Dodik je napomenuo da su Amerikanci “pritisli” vladu Pere Bukejlovića da proda Rafineriju za jedan dolar, a da država preuzme sve dugove koje je imala.
On smatra da je izgradnja rusko-srpskog pravoslavnog centra zakašnjeli odraz ljubavi koju srpski narod ima prema Rusima i Rusiji, kao i da je ta ideja stara stotinu godina, ali da njemu realizaciju nisu dozvolile komunističke vlasti.
Dnevnik.baFeed: VolimJajce.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement