Connect with us

BiH

Dodik: RS je na putu izlaska iz BiH i s tog puta nema povratka

Avatar

Published

on

Dodik: RS je na putu izlaska iz BiH i s tog puta nema povratka

BiH

stara priča

„Želim da svi u RS znaju – došlo je do zida, i mi sada moramo da odlučimo da li ćemo prihvatiti da nas tim lažnim floskulama iz američke i zapadnih ambasada održe u nekoj priči nekih načela, a u suštini podrivaju naša prava, ili da RS učini ono što mora“, rekao je Dodik

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da je “RS krenula na put izlaska iz BiH, s kojeg nema povratka”.

„Mi ćemo to uraditi i neće nas zaustaviti ni SAD ni bilo ko drugi jer smatramo da je Dejtonski sporazum srušen, prije svega intervencijom međunarodnog faktora“, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu, prenosi Srna.

On je naveo da će vrijeme pokazati koliko je RS ozbiljna u toj namjeri, navodeći da RS ima izbor između dvije stvari, od kojih je jedna da dozvoli sebi da tiho nestane i bude urušena kroz „smrtonosni“ paket koji su napravili međunarodna zajednica i bošnjačka strana u Sarajevu.

„U prvoj fazi to je bilo realizovano preko visokog predstavnika i nametanja rješenja, a sada to rade preko Ustavnog suda, želeći da to zaštite pričom o vladavini prava. Da je riječ o vladavini prava ne bi tu odlučivala tri stranca i ambasade“, istakao je Dodik.

On je dodao da je druga stvar da „RS učini ono što mora“.

„Želim da svi u RS znaju – došlo je do zida, i mi sada moramo da odlučimo da li ćemo prihvatiti da nas tim lažnim floskulama iz američke i zapadnih ambasada održe u nekoj priči nekih načela, a u suštini podrivaju naša prava, ili da RS učini ono što mora“, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da ni on, ni bilo ko drugi nema pravo da zanemari činjenicu da je za RS i slobodu njenih građana poginulo 29.000 ljudi.

„To je nešto što mora biti zavjet da će RS opstati“, poručio je Dodik.

On je ponovio da RS ne može da vjeruje u BiH.

„BiH je loše mjesto i mjesto neslobode za Srbe i RS. Ako nema dogovora da stranci odu iz Ustavnog suda i da on bude stavljen u funkciju kao i svim drugim zemljama onda nema ni BiH. To neka zapamte“, naglasio je Dodik.

Fokus.ba

Objava Dodik: RS je na putu izlaska iz BiH i s tog puta nema povratka pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement