9.7 C
Jajce
Petak, 1 ožujka, 2024
BiH

Dodik: Svi građani Srpske da dobiju državljanstvo Srbije

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bi svi građani trebalo da dobiju automatsko državljanstvo Srbije, na čemu će se on zalagati, a vjeruje i da će poslije današnjih izbora u Srbiji biti nastavljena odlična saradnja sa Srpskom.

“To će biti dio mojih napora, odnosno da u saradnji sa vlastima Srbije obezbijedimo državljanstvo za sve građane Republike Srpske. To sam tražio i svih ovih godina otkako sam na vlasti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, nakon što je glasao za predsjedničke i parlamentarne izbore u Srbiji.

On je podsjetio da Hrvati i Mađari, koji žive izvan matičnih zemalja, imaju državljanstva, te da tako nešto treba da se omogući i Srbima iz Republike Srpske.

Dodik je čestitao svim građanima Srbije ovaj izborni dan. “Glasao sam kao državljanin Srbije sa uvjerenjem da će Srbija sa demokratskim kapacitetima nastaviti da jača, ide putem razvoja, stabilizacije regionalnih odnosa, očuvanja mira, kao i ekonomskog snaženja, odnosno realizacije infrastrukturnih i ostalih projekata”, rekao je Dodik.

On je istakao da je osnovni interes Republike Srpske ekonomski, politički, demokratski i socijalno jaka Srbija.

“Vjerujem da će biti nastavljena odlična saradnja sa Republikom Srpskom, a važno je da izbori proteknu mirno i dostojanstveno”, rekao je Dodik.

 

 

(nezavisne)

The post Dodik: Svi građani Srpske da dobiju državljanstvo Srbije appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Nestala djevojka, policija pretražuje kuće

Jajce Online

Krizni štab raspravljao o mjerama pred predstojeće praznike

Jajce Online

Bh. klubovi samo mogu sanjati: Koliko je Dinamo zaradio izbacivanjem Tottenhama?

Jajce Online